fredag 10. november 2017

Lus levetid utenfor håret

Her får du svar på alt som du lurer på om lus , smitte og behandling. Lusa limer eggene til hårstrå helt innerst ved hodebunnen. Hodelusene holder til i hodehårene. Skolestart er høysesong for hodelus - slik blir du kvitt dem.


Har du hatt lus før, tredobles risikoen for å få lus igjen. Små dyr som kryper rundt i håret er noe av det vi aller minst ønsker inn i familien.

Alle med hår – langt eller kort, slett eller krøllete, kan få hodelus. En praktisk guide til hvordan man best bekjemper lus og luseegg. En lus kan derfor leve i opp til måneder, og en hunnlus kan legge opp til 1egg i sin levetid. Tre slags lus har tilpasset seg mennesket, nemlig hodelus , kroppslus og flatlus. Vask da håret med vanlig sjampo og kam håret mens det er vått for å fjerne lus.


Og stemmer det at lus kan smitte ved at man bruker samme hodeplagg? De beveger seg i det hele tatt svært dårlig utenfor håret fordi føttene . Den enkleste måten å oppdage lus på er å gre i vått hår med lusekam.

Lusesmitte skjer ved at lus kryper fra en persons hår til en annens når hodene legges inntil hverandre. Bufret problematiske at folk klippet av seg alt håret og brukte parykk. I dag finnes det heldigvis en enklere og mer effektiv måte å bli kvitt hodelus på.


Lusa kan selvfølgelig havne på huden eller håret vårt, men vil kun overleve i. Det er ikke flaut å få lus ! Eggene limes fast på (i håret til) verten. Lusa lever, som beskrevet over, ikke lenge utenfor hunden. Eggene er grå eller hvite, ovale og sitter fast på hårstråene . Her er en liten oversikt over sammenhengen mellom temperatur og hvor lenge lus og egg kan overleve utenfor håret.


Forventet levetid avhenger veldig sterkt på temperaturen: Når senket, . Skabbmidd overlever maksimalt 5-dager utenfor kroppen. Levetid for en lus ca uker. Lus som faller av håret dør innen døgn. I avanserte tilfeller de voksne lus , eggene er funnet på øyenvipper, . Teknikker for Gre gjennom håret for å ferne lus og luseegg.


Hvis utetemperaturer kommer til å være under frysemerket i timer, kan posen plasseres utenfor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg