mandag 19. mars 2018

Grønn portulakk

Krydder- og grønnsaksvekst med sprø, saftige blader. Trives i sol i veldrenert, moldrik jord. En gammel kulturplante som ble dyrket allerede i middelalderen. Bladene på denne sukkulentplanten er rike på Omega fettsyrer og . I grønne salater med olje, salt og sitronsaft som dressing.


Portulakk (Portulaca oleracea).

Grønn salat, spinat til stort og smått, portulakk og vintersalat, ruccola, dill og persille. Sånn er det sikkert hos deg også! Publisert av detgronneskafferi.


Salat med brønnkarse, portulakk og marianøkleblom. Jeg hadde portulakk for noen år siden, det er en god salat, men den er veldig utsatt for snegler. I år har jeg en plante i en stor potte, og en litt . Er det grønne over portulakken på siste bilde asparges?


Jeg ser at det er kun funn av portulakk i Norge (Artskart) - underrapportert? Snart er det noe klart av grønn dill og portulakk , så ta kontakt dere som ønsker det litt tidligere enn oppstart av selvplukk her på jordet på .

De grønne bladene og umodne bær er giftige. Det er to slags portulakk , en grønn og en gylden. Mange varianter inneholder også (til dels store mengder) grønn salat som hjertesalat. Opprinnelig skal man også ha brukt portulakk i . Grønnsaker, opprinnelig betegnelse på grønne deler av urteaktige. Wasabi er den grønne kremen du serverer sammen med sushi, og som du rører ut i små mengder i soyasausen eller legger en knapt synlig mengde av på . Nevnte feltsalat eller en annen mild type grønn salat fungerer . I tillegg hadde de en bod med grønnsaker og honning fra et lokalt frigartneri og jeg fikk handlet inn kurver med portulakk , én kurv til meg og . Her er rød basilikum, den har de samme egenskapene som vanlig grønn.


Den stammer fra Asia, men har vært dyrket i Europa i hundrevis av år. Innlegg om portulakk skrevet av hnitteberg. Tomatplanten har en karakteristisk . Varm ghee i en kjele mens du kutter opp alt det grønne ,. Ved siden av en purpursolhatt tett omringet av persille skal en nyinnkjøpt portulakk (til høyre på bildet) få plass.


Jeg kjenner den “kjøttfulle” . Kanskje spiser amerikanerne for lite portulakk ? Vi kommer med vårens urter og grønnsaksplanter og syltet gesskar, syltet portulakk m. Hele poteten må kastes – du kan ikke bare skjære bort det grønne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg