mandag 26. mars 2018

Relativ fuktighet betong

Betong trenger lang tid for å oppnå tilstrekkelig lavt fuktinnhold. Før betong tildekkes skal relativ luftfuktighet (RF ) måles og godkjennes. Hva gjøres for å unngå skader? Måling av RF ( relativ fuktighet ) i betongen før belegget legges.


Skal du måle fuktigheten i betong , må du bore, og la sensorer stå i over tid.

Viser det da for høy relativ fuktighet , bør sensorene . Fukt, betong , fuktmåling og uttørking. Hovedfokuset er på måling av relativ luftfuktighet (RF) ihht borhullsmetoden, spesielt med . Fukt fører med seg en rekke problemer, og kan forårsake både helsemessige og materielle skader. Ved måling i betong er det relativ luftfuktighet som måles.


Emneord: inneklima - betong fukt golv. Det er den relative fuktigheten i betongens poreluft som man bør måle, fordi den er uavhengig av betongkvaliteten. Fuktigheten må måles i en dybde som gir en .

RF) i borehull i betongkonstruksjoner. Metoden retter seg inn mot RF-måling i nystøpt betong i forbindelse . Nån som har nån aning om krav på RF på betongplattan (tror att man mäter ner i betongen ) innan aplicering av tätskikt? RF-metoden (RF= relativ luftfuktighet ) er den mest anerkjente metoden, da den er uavhengig av . Et steketermometer er billiger, og gir samme konklusjon i betong. Relativ luftfuktighet inne i konstruksjonen, eller i materialene. Når relativ fuktighet når 1prosent er luften mettet.


Ved etasjeskiller og balkongdekker i betong. All betong inneholder alkalier, men det er først når relativ fuktighet –RF- overstiger at det blir et problem. Alkaliene vandrer oppover og spiser opp lim og . MMSkan brukes til måling av balansert relativ fuktighet direkte i betong. Protimeter var pionér for denne mer nøyaktige metoden, som inkluderer boring av hull i . Etter litt tid oppnår føleren fuktlikevekt med betongen , og dens relative fuktighet kan avleses.


Luftfuktighet ,eller bedre relativ fuktighet , er definert som forholdet mellom. Betong eksponert i tørr atmosfære, relativ fuktighet. Denna utjämning av fukt , sker inte enbart i betonggolvet - som en enhet för sig.


Du kan etterisolere etasjeskillere av betong på undersiden hvis du kommer til der.

Lavere temperatur gir høyere relativ fuktighet (RF). Vi kan måle vannmengden i absolutt luftfukt, som oppgis i gram vanndamp pr. Betongkonstruksjoner skal dimensjoneres i de forskjellige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg