torsdag 29. mars 2018

Sau og geit på samme beite

Lurer på om det er mulig å ha geit og sau sammen? Sau og geit på samme beite er fyfy! Hjelp en nybegynner innlegg 4. Geit i hobby skala innlegg 12.


Kva dyr går best saman på beite innlegg 17.

Flere resultater fra gardsdrift. Det vedtas stadig nye forskrifter i takt med samfunnsutviklingen. På samme tid finnes rom for tolkning av gamle lover, noe som til sammen har medført ny . CAE hos sau og geit er en B-sjukdom, og målsettingen er å utrydde. Ved transport av sau og geit til og fra fellesbeite er det forbudt med . Det er en del smittsomme sykdommer mellom sau og geit , men dette er ikke noe problem på utebeite.


Man bør dog ikke ha sau og geit i samme fjøs.

Geiter og sauer er kompatible , kjører i de samme beitemarker og sover i samme låven. De ser kanskje like ut, men det er en del forskjeller mellom sau og geit. Sammenlignet med geit beiter sau mer gras og mindre løvverk. Sauen er så heldig å få gå fritt omkring på beite hele sommeren. Flokken vender tilbake til de samme beitene år etter år, og spiser helst gras . Storfe, geiter , sau og hest beiter ulikt.


Hester beiter harde og stive planter. Smitteenhet: Alle dyrehold innenfor samme beiteområde , fellesstøl,. Rengjorte og desinfiserte fjøs, rom eller beiter der sauer eller geiter har . Både sau og geit kan bli smittet av begge virus og være smittebærere av.


Den overlever 8-måneder i gjødsel og infiserte beiter kan være. Det er forbudt å ha småfe fra to eller flere besetninger på samme innmarksbeite. Har en kuperte beiter som vanskeliggjør mekanisk pussing, er beiting.


Men vær obs på at sau og geit ikke bør bruke samme beite da de kan . Sau (og geit ) vil normalt ha en blandingsinfeksjon med fiere av de nevnte artene, men.

Her registrerer vi effekten av beiting med sau og geit på avgrensede. Samtidig må vi holde balansen i matfatet slik at dyra har nok beite. Sauer og geiter i samme fjøs hvor det er CAE-smitte, kan føre til at sauer . Bufret Lignende arbeidsmengde i forbindelse med sanering og at kolleger med felles beite eller. Fordeler: ▷ Alpakkaer og sauer kan vanligvis holdes i . Ved lavt beitebelegg kan sau beite svært.


Sau foretrekker gjerne å beite på tørre marktyper høyt i terrenget og beiter også blader av tor- nete og. Borre kan bekjempes på samme måte. Dyra bør gå på slike beiter så kort tid som mulig.


Av samme grunn som nevnt over, gjelder det særlig lam. Andre har geiter i binger med spaltegulv – slik som for sau.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg