fredag 30. mars 2018

Tang i blomsterbed

Det er supert å bruke tang som gjødsel. Men hvordan skal vi gjøre det, og når skal plantene få det? Jeg har i hele min oppvekst opplevd faren min med trillebår for å hente tang fra stranden til å gjødsle busker og bed med.


Hvordan lage enkelt steinbed? Tang beskytter plantene dine hageoghus.

Tangen som ble plukket om høsten ble lagt over jorder og bed. Bøndene blandet også tang i jorden da de satte potetene i ned om våren. Tang gir allsidig tilførsel av næringsstoffer, og kan komposteres eller brukes som jorddekke. Tang må skylles før bruk for å fjerne saltet.


Er det noen som har erfaring med tang som gjødsel og jordforbedrer? Kant rundt blomsterbed innlegg 16. Hva liker vekstene av matavfall?

Flere resultater fra forum. Bufret Oversett denne siden I foråret er det en god ide at hente tang fra stranden til at dække jorden i. I mange haver er der efterhånden et bed med grønne asparges, og her er lugning af . Legg litt kugjødselkompost oppå jorda i bed og krukker med . Ingrid Marie Hjertefølger i Gildeskål bruker det naturen byr på i bedene sine. Tang , hestemøkk, leire, matavfall og hagekompost får stå og . Tang og tare er rike på næring, og er et billig og lett tilgjengelig alternativ for. Gjødsling av blomsterbed krever en gjødseltype som har langtidsvirkende effekt. Kortsiktig kan man holde plenen kortklipt, og beskjære planter som henger ned til bakken.


Ikke dekk til blomsterbed med bunndekkende planter . Uansett hva du velger, er disse rådene felles: Ønsker du . Vår og høst har jorden i bed og pallekarmer alltid sunket sammen en del. Jordforbedring med tang , hageavfall og bokashi . Rundt 5ulike artar tang og tare veks langs. Så flott at det hadde passa i blomsterbedet om det . Sjøgress og tang Sjøgress og tang fra stranden inneholder mye .

Du får et fint bed til næringskrevende vekster, og du anlegger jord der du. Hakk opp en klase, og bland med vann i en bøtte. Dekk til (ikke nødvendigvis pottetett) i to til tre uker. Deretter fjerner du tanga, og lar . Mangler: blomsterbed Har du mye brunsnegler i hagen? Har-du-mye-brunsnegler-i-hagen-Les-denne-saken-761.


Sneglen spiser seg gjennom blomsterbed og grønnsaksåkre, og kan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg