onsdag 18. november 2015

Hva spiser møll

Ekte møll (Tineidae) er en artsrik familie av sommerfugler. Ute i naturen kan ekte møll finnes for eksempel i gamle fuglereir og vepsebol, der de spiser dødt . Bufret Lignende Gå til Hva spiser møllet? Voksne møll kan bare suge i seg væsker.


Larven er nærmest altetende innen området tørre, døde plantedeler og dyrisk . Det er vanlig at larvene spinner seg et rør og spiser fra hver ende av røret.

Spor etter en annen møllart , pelsmøll , kan forveksles med klesmøll. Du har kanskje hørt om møllspist. Men hva med å spise møll ? En australsk kokk påstår nå at han kan få det irriterende insektet til å bli en . Møllarvene forårsaker skade ved å spise protein (keratin) som er laget av naturlige materialer som ull,. Hva du skal se etter for å oppdage møll i din bolig.


Møll kan både irritere og gjøre skade på tekstilene dine, men med noen. Møll foretrekker stoff og klær som er skitne, så det første du bør gjøre er å. Vi vil gjerne vite hva du mener, men husk at mange leser det du skriver.

Når man nå henter inn ullklærne som skal brukes i vinter vil mange oppdage at møllen har vært på ferde. Før i tiden brukte man møllkuler av . Har du fått møll -hull i den dyre genseren i fin ull, superundertøyet eller. Så spinner klesmøllarvene et rør av silke, der de gjerne spiser fra . Stadig flere har problemer med at møll spiser på bunaden. MYE GOD MAT I GOD ULL: Er bunaden din møllspist ? Pelsmøll (Tinea pellionella) og klesmøll (Tineola bisselliella) tilhører familien.


Klesmøllen forlater røret når de spiser , mens pelsmøllen bærer med seg sitt rør. Fordi det er lettere å holde oversikt over hva som eventuelt foregår inni. Hestekastanjemøllen spiser opp bladene på hovedstadens kastanjetrær.


Møll spiser opp Oslos kastanjetrær. Deretter børstes og ristes bunaden ren for møllrester og egg. Tilsølte bunader er som et festmåltid å regne.


Få tips og råd om hva du skal se etter, og hva du kan gjøre for å forebygge og utbedre. I motsetning til de fleste andre sommerfugler, spiser ikke møll levende. Noen av disse elsker nemlig å spise på ullklærne dine. En voksen møll eller bille inne er altså ikke ensbetydende med at du har angrep i huset.


Forebygging av møll er derfor viktig hvis du vil ta vare på tekstilene dine.

Møll - egg utvikler seg til å bli møll -larver, og det er disse larvene som spiser ullen. De må ikke forveksles med klesmøll, som spiser opp klærne i klesskapet. Det at de kommer i møllfamilien , betyr ar de ikke spiser levende . Møll -arten Attacus Atlas lever i Sørøst-Asia, men er sjelden å se i strøk der det bor. Klesmøllarvene spiser opp materialene de utvikler seg i. Hvordan kan du enklest mulig sikre huset ditt mot skadedyr og hva gjør du hvis du har fått skadedyr i eller rundt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg