onsdag 18. november 2015

Borrelia hund symptom

Blant husdyrene i Norge er det først og fremst hund som kan utvikle sykdom. Symptomer Beskrivelser av symptomer kommer først og fremst fra. Det er viktig å merke seg at ikke alle som blir smittet utvikler symptomer og trenger behandling. Den enkleste måten å unngå borreliose er å beskytte hunden mot flått. Borreliose smitter ikke fra hund til hund eller fra . Mange lesere har sikkert fått med seg at borreliose er et vanskelig tema.


De færreste hunder blir syke selv om en flått ahar overført smitte. Kontakt dyrlege om hunden får symptomer på borrelia. Om symtom uppstår är de milda. Sykdommen kan også gi utslag i andre symptomer , som generell slapphet og den kan ofte komme . Hos hunder kan man se sykdommen borreliose. Om hunden får borreliose kan den få feber og symptomer som tretthet, halthet, epilepsi, lammelser i ansiktet, . Efter at en skovflåt med borreliabakterie i sin spytkirtel er hoppet på en hund , vil smitten blive overført . I den innledende fasen kan man se halthet, feber, nedsatt matlyst, sløvhet, hovne lymfeknuter og leddsmerter.


Kontakta veterinär om din hund visar symtom som feber, aptitlöshet, slöhet och vandrande hälta. Borrelia -bakterien overføres i Danmark især via skovflåten. Voksne hunder danner antistoff men får sjeldent symptomer. De symptombeskrivelser man leser om i litteraturen og på nett når det gjelder borreliose hos hund.


Faktisk kan det ta flere måneder fra hunden blir bitt av en smittebærende flått til den får symptomer. Lær om flåtten og få oversikt over symptomer , sykdomsforløp og hva du kan gjøre selv! Det finnes vaksine mot borreliose hos hund. Hvis hunden har vært i kontakt med flått og har symptomer som kan. Hva skjer hvis hunden min blir smittet?


Hvert år estimeres det at flere hundre hunder blir syke etter flåttbitt. Nå lanseres det vaksine for hund mot borrelia. Hos de hunder som utvikler symptom sees ofte en halthet (polyartritt). Feber, dårlig matlyst og trøtthet.


De vanligste symptomer på smitte hos hunder er at hunden ikke vil spise, den virker. Det er mange tilfeller med borreliose hos hunder her, så det er gode. Min hund har haft nogle flåter, hvordan kan jeg vide, om hun er smittet.


Borreila kan give mange forskellige symptomer , som:. Symtomene Flåtten er ikke alltid så lett å oppdage. Hur skyddar du din hund mot borrelia ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg