tirsdag 17. november 2015

Så blomsterfrø i krukker

OBS: Du kan faktisk også så blomsterfrø om høsten hvis du vil ha. Hvis du starter nå, kan du glede deg over hjemmedyrkede blomster, urter . Jeg guider deg gjennom hvordan lykkes med å så frø direkte i hagen. Pas på at frøene ikke kommer til at ligge for tæt.


Og nøjes endelig med én type frø i hver potte.

Sæt et navneskilt i, så du ve hvad du har . Nysådde frø er ømtålige og jorden skal helst ikke tørke ut, men holdes jevnt fuktig. Der er det ikke så stor risiko for at krukkene mugner. Blomkarse er svært enkel å dyrke frem fra frø.


Når kan du starte å så frø , vi gir deg gode såtips om når og hvilke sorter som egner seg hvor, og når du kan plante de ut, og valg av riktig jord. Det kan være dyrt å kjøpe sommerblomster, kjøp frø istedet og så ute selv. Når hagesentrene bugner av blomster i potter og krukker er det fort gjort å gå litt .

Det første du må gjøre er å velge om du vil så frø inne og dyrke frem. Den kan sås i en krukke eller sås sammen med andre grønnsaker for å . Kjøp frø og så sommerblomster og kryddervekster i vinduskarmen eller i. Så dine egne planter - GODE TIPS. Krav for å spire : Selv om noen få frø har spesielle behov, er følgende.


Hagejord er ikke egnet for å plante i krukker. Plante, luke og så – slik får du hagen fin. Mars og april er gode måneder for å så frø innendørs. Krydderurter egner seg godt for et liv i krukker.


Så enkelt kan du dyrke din egen mat. Noen som har noen forslag til hva jeg kan så ? Du kan starte allerede nå med å så frø innendørs. Gjerne noe som vokser fort og blir litt fyldige. Og det er lurt å velge så store krukker som mulig.


Så snart de synes de har laget nok frø , så slutter de å lage blomster.

Salat, urter, sukkererter, reddiker og squash trives godt i en stor krukke på. Vil du så frø innendørs, dyrke fram stiklinger og senere plante dem i kasser eller i . Nå starter utesesongen med blomster i kasser og krukker. Det er fremdeles god tid til å så frø inne, og vårløken kan plantes i potter og spann .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg