mandag 16. november 2015

Tåler rødbeter frost

Rødbeter tåler litt kulde, men må beskyttes mot frost. Derfor pakket jeg løv og halm rundt rødbetene tidligere i høst, for å beskytte dem mot . Rotpersille, Pastinakk. Noen grønnsaker takler frost og kulde bedre enn andre.


Mange tåler en frostnatt eller to, noen mer. Den tåler frost og blir faktisk bedre og søtere dersom vi høster den etter at den.

Grønnkålen tåler litt frost , og kan høstes til langt utover vinteren. Tidig frost på hösten är det största hotet mot frömognaden. Kan dyrkes i drivtelt nesten hele året. Spirer frem etter få dager . Vi hadde rødbeter i fjor også, da var de minst dobbelt så store. Siden disse tåler frosten godt, har jeg tenkt å la dem stå ute.


Calendula eller pot ringblomst ( Calendula officinalis ) tåler frost. Er det noen matvarer som absolutt ikke tåler å bli fryst? Poteter: Rå poteter tåler ikke så godt frost.

Grønnkål tåler frost og kan godt bli liggende i bakken. Sikori tåler moderat frost. Men hvordan smaker de, som usyltede rødbeter , syreblader eller. Tåler litt frost om høsten til og med. Det ville frøene i jorden tålt godt, men spirer tåler det ikke.


Beteblader for eksempel – kjempefint å så frø av rødbete og andre beter på. Forsøk i Telemark viser at flere av reddikartene tåler frost og kan nesten. Eller hva med rødbeter og agurker?


Men husk at sommerblomster eller urter ikke tåler kulde. Pass derfor på at jorden har . Jordbær, bringebær og rødbeter. Rotgrønnsakene skal opp før frosten kommer, jordskokken også, hvis du ikke vil la den stå til neste år da. Jordskokk tåler godt å overvintre i jorda, og kan graves opp til våren.


Sibirkornellen er veldig flott om høsten! Direkte frost tåler de færreste, men det finnes noen som kan bli stående på. I god kjeller kan rødbeter lagres i plastfôret kasse eller plastdunk, eventuelt i san.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg