fredag 13. november 2015

Snegler mat

Hermetiske og dypfryste snegler er klare til bruk. Selv frosne snegler , som er det eneste du får i Norge, blir deilige med dette kryddersmøret. En viktig utfordring er å tilpasse mat og miljø slik at ikke sneglene går i dvale.


Da forsegler de selv åpningen i lokket og kan ligge inaktive i . Snegler kan tilberedes på mange forskjellige måter.

Paul Svensson gjør det på to måter. Den klassiske i sneglehus og en litt mer raffinert som en pithivier i . Budstikka har også fått tips om at det enkelte steder kryr av snegler også. Slimet har flere formål, og et av dem er å gjøre sneglene lite attraktive som mat for andre dyr.


Ikke alle har turt å prøve seg på snegler. Men snegler i hvitløksmør er egentlig en deilig rett, og sneglesmaken kjenner du godt. Enkelte kvelder har vi gått ut og plukket flere hundre snegler , særlig etter et regnskyll.

Vi jobber derfor kontinuerlig med å gjøre hagen. Har vedaktige stilker, og vi har aldri sett snegler i vår lavendel. Han kunne fortelle at jeg allerede var på overti for sneglene skulle helst slepe seg rundt i fire dager uten mat , for på den måten å tømme seg . Etterhvert som det nå blir varmere kryper de atter frem for å finne mat. Fjern alle snegler og etterhvert egg så tidlig som mulig, så hindrer du . Har du problemer med snegler i hagen, er det enklere å vite hva du kan plante og hvilke planter du kan unngå. Generelt er sneglene takknemlige for nesten alle.


Det kommer veeeeeldig an på hvor du kjøper dem. På Mallorca for eksempel, er de veldig fulle av smak (ja ikke på turist-stedene da,,,) men de du kjøper i . Aldona Petkeviciene trenger hundrevis av kilo med brunsnegler. Morgen og kveld drar hun rundt og plukker den fryktede skapningen.


Nest etter insekter, er det den mest artsrike klasse av virvelløse dyr. Den omfatter både arter som . Vi har lenge visst at maurene dyrker saker og ting nede i tuene sine. Nå har forskerne funnet ut at noen snegler.

Nemaslug er en parasitt som trenger inn i sneglen og skiller ut en bakterie. Bakterien gjør at brunsneglen slutter å spise. Og uten mat og drikke, duger sneglen. Mesterkokk Geir Skeie serverer snegler på spidd. Skal du lage mat med dem er er det nok en fordel å bruke de små og delikate.


De bør få en så variert diett som mulig. Husk å vaske alt de skal spise! Bløtdyrene er viktig på ulike måter som mat og næringsgrunnlag i for eksempel produksjon av mat , . De aller fleste snegler legger egg, og det er inni egget skallet blir dannet. Sneglene er viktige dyr, fordi de bryter ned planter og er mat for andre dyr. Mannen kjøpte snegler i Sverige, men pappen rundt er borte så jeg lurer på hvordan jeg skal tilberede de.


Olsen forteller til Altaposten at hun oppbevarer sneglene i et akvarium. De er frosne, ligger på et .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg