torsdag 13. april 2017

Hele tall

Altså, samme hvor stort tall vi tenker på, kan vi alltid finne et større ved å legge til én. Til dette nye tallet kan vi også legge til én, og slik kan vi fortsette. Heltall er som navnet antyder hele tall , og omfatter altså ikke tall med desimaler. En heltallsdivisjon gir to heltall som svar, kvotient og rest.


Hele tall er tall uten desimaler.

Vi regner de negative tallene uten desimaler blandt de hele tallene. Adderer vi to naturlige tall, får vi et nytt naturlig tall. Men dividerer vi to hele tall , risikerer vi å få noe som ikke er et helt tall , . Her er Tekstoppgaver – nivå 1. Slik gjør du når du skal utføre subtraksjon av hele tall.


Unsubscribe from robbinor? Video som viser hvordan en runder av til hele tall.

Runde av til nærmeste hele tall. Når du skal runde av et desimaltall til et helt tall , skal du bare se på det tallet som står rett etter kommaet. I denne interaktive leksjonen vil du lære om avrunding av hele tall. La oss tenke over forskjellige måter, vi kan skrive tallet 675.


Vi kan starte med å kikke på de forskjellige. Alt dette betyr at når vi skal dele en brøk med et tall , kan vi enten dele telleren med tallet, eller vi kan gange nevneren med tallet. Titallsystem et beskrive og bruke plassverdisystemet for desimaltal, rekne med positive og negative heile tal, desimaltal, brøkar og prosent og. Heretter får lærere i grunnskolen og videregående skoler kun bruke hele karakterer når det gis vurdering med karakter i fag, fastslår . Kunne bestemme tallverdien til sifrene i tall med opp til fem sifre.


Vite hvordan en skriver tall på utvidet form. Eller du vil avrunde et tall til multipler av for å forenkle en . Matte: Hvordan få til subtraksjon av hele tall. Error loading player: No playable sources found. Tall som kan skrives som brøker med hele tall i teller og nevner kaller vi irrasjonale tall.


Av og til får man uttrykk med blandete tall.

Man ganger det hele tallet med nevneren og legger dette til telleren. VIDEOER OM PLASSVERDISYSTEMET. Både mengdene av hele tall og av reelle tall er uendelige, men likevel har de litt forskjellig størrelse.


Mengden av hele tall er det vi kaller tellbar, vi kan finne en . Kompetansemål: Beskrive og bruke plassverdisystemet for de hele tallene , bruke positive og negative hele tall , enkle brøker og desimaltall i praktiske . Excel Solver er en optimalisering algoritme produsert av Frontline Systems , Inc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg