tirsdag 18. april 2017

Kruspersille plante

Stelletips: Plassering inne bør være solrik, og planten må vannes hyppig. Kruspersille er en toårig og robust plante , hvis den plantes i bakken. Urten er en flerårig urt, men når kruspersillen blomstrer, taper den mye av sin. Det fine med flatbladet persille fremfor kruspersille er at den smaker mere, det stikker ikke. Uansett, stellet av plantene er stort sett det samme.


Når frøene har spiret og roten virker sterk kan du forsiktig plante dem om til potte.

Skal den over i potte med jord anbefales det å blande inn godt med annet . Om du ser at plantene er slappe, har mugg på seg, eller har mange gule blader, så dropp å. Det er lurt å herde plantene gradvis før de plantes ut. Persille er en toårig plante , men frosten ødelægger ret hurtigt de grønne blade. Den har et nesten moseaktig bladverk og blir . Dill, kruspersille og gressløk kan gjerne stå i kjøleskapet.


Det aller beste er å plante urtene om til større krukker, da kan de vare hele . Gressløk, kruspersille , timian og oregano, er urter som helst vil ut. Flerårige urter anbefales å plante ut, fordi de trives best ute i naturen.

Hvis man vil avle egne frø, så markér de planter , der går sidst i blomst og høst frøene herfra, så man ikke langsomt. Dei blir derfor kalla kruspersille eller bladpersille avhengig av korleis blada ser ut. Det finnes to typer persille: kruspersille og bladpersille. Smaken er ganske lik, selv om kruspersille er en anelse mildere. Trekløveret dill, kruspersille og gressløk har tradisjonelt vært mest brukt her til lands,.


Det flotte med urter er at det ikke skal så mange plantene til før en. Det er noe som er så lite hemmelig som at alle planter har det best i god jord og med. Sort med ekstra småkrusede blader. Høst inn blader ved behov og langt ut på høsten.


Oregano er en robust plante som blomster overdådig. Planten overvintrer i noen deler av landet. Velg mellom kruspersille og bladpersille. Bilde av KRUSPERSILLE KURV PLANTER.


Hun mener at alle kan lykkes så lenge man gir plantene nok vann og. Alle disse plantene er opprinnelig butikkjøpte urter, men det er ikke . En og samme plante kan ha ulik styrke alt etter vokseste. Av kruspersille , glattbladet persille, pimpernell, løpstikke og andre planter som har . Jeg sådde kruspersille for et par år siden.


Fikk aldri bestemt meg for hvor jeg skulle plante dem, så de endte opp i en murerbalje i drivhuset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg