tirsdag 18. april 2017

Hva spiser bier

Bier er en insektoverfamilie i ordenen årevinger. Best kjent er de sosiale artene som honningbie og humler, der man finner kastedannelse, . Honning ble ansett for å være en livssubstans, og den som spiste honning skulle få et langt liv. Her får du litt innsikt i hva som skjer de forskjellige månedene.


Parasittbiens larver spiser så både matpakken og larvene til vertsbien.

I Norge kan vi grovt regne at halvparten av biene våre bor i bakken, mens en fjerdedel . Broddløse bier (Meliponini) er en gruppe av årevinger som hører til familien Apidae. Andre arter spiser åtsel, og noen røver fra andre. Bidøden, tilbakegangen i bestanden av bier og humler i store deler av verden,. Forskerne er likevel ikke enige om årsakene til CC hva en skal definere som . Hvis et nytt bo plutselig skal oppbygges og det kun finnes gamle bier – f. Det er uvisst hva som får droner og dronninger til å oppsøke disse .

Honningbier , tambier , humler og villbier - hva er hva , egentlig? Biene gir oss opp mot av maten vi spiser , gjennom å pollinere planter. Hva er forskjellen på bier og humler?


Mye mat – for eksempel epler, blåbær, mandler og sjokolade – er avhengig av pollinering fra bier. Men hva i all verden er pollinering? Men finnes det også arter som spiser kjøtt?


Sølvkre - hvor kommer de fra, og hva er sølvkre? Les også:prosent av amerikanske bier forsvant i fjor. Svært mye av maten vi spiser er pollinert – befruktet – av bier.


Vepsene fanger og spiser mange små insekter, særlig fluer og. Kan veps og bier gi beskjed til hverandre om at nå er det godt å spise på . Bjørn rasserer ikke vepsebol, men bol til honningbier for å få tak i honningen som biene har . Fargen på nylaget voks påvirkes noe av om biene har spist honning eller sukkerlake når de laget vokset. De siste tiårene har antall honningbier minket dramatisk, nå har forskerne.


Honningen lagres i bolet, og er maten biene spiser om vinteren.

Humler er villbier i slekten Bombus (Apidae) arter. DA EN utmattet israelittisk soldat inne i skogen kom over en vokskake som dryppet av honning, dyppet han staven sin i den og spiste litt. Hva vet du egentlig om alle de andre? Og hva vet vi egentlig om dem?


De spiser pollen som hunner fra andre arter har samlet opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg