onsdag 26. april 2017

Økologiske egg

Men hva er egentlig forskjellen? Stadig flere velger økologisk når de handler egg. Her er tre gode grunner til hvorfor. Hva er viktig for deg når du plukker opp en kartong med egg i butikken?


Norge liknende regler som for frittgående høns. Levering hjem på døren fra kr -.

Mange liker nok å forestille seg at eggene de spiser stammer fra høner som har gått fritt og nappet til korn og gress. Kjøper du økologiske egg , . Varene får du utlevert, ferdig pakket, på en måte som passer deg. Torger Gjefsen, Bioforsk Vest, Turi Strøm, Bioforsk Økologisk.


Thorbjørn Refsum og Tone Beate . Toten egg , Eventyrsmak, Jacobs utvalgte, økologiske , frilandsegg og frittgående - dette er stikkordene du bør se etter på eggkartongen når du kjøper egg. I butikken kan du kjøpe egg fra høner i bur, frittgående høner eller økologiske høner. Bare de økologiske hønene har krav på å være ute.

På eggkartongen finner du Ø-merket, som er . Se filmen som viser noen av forskjellene på økologiske og konvensjonelle egg. Frittgående høner høres kanskje bra ut, men frittgående høner ser aldri dagslys. Det er kun økologiske høner som får gå ute, og kan på så måte . Trente smaksdommere klarte i en blindtest ikke å smake forskjell på egg fra burhøns, frittgående høner og økologiske egg.


De fire små eggene koster mer enn en sekspakning norske økologiske egg. Dyrevelferd er tøyelig, men aldri gratis. Dette arealet skal være tilgjengelig for høns i minst en tredjedel av livet.


På Sørli Gård produseres også økologiske egg. Hvis du ønsker å kjøpe egg har du mulighet til å komme på gården og kjøpe rett fra hønsehuset. Gjennom en kortfilm kan du se forskjellen mellom økologisk og konvensjonell eggproduksjon. Roger Neumann, VG, NTB scanpix. Stk Nordgården Økologiske Egg fra lunsj.


Men skikkelig økologiske er så dyre! Bor i nærheten av Bergen, så har litt utvalg av butikker, men vet ikke hvor jeg finner økologiske egg som . Heisann, nei vi har ikke tenkt til å begynne med økologisk egg det er en første aprilspøk Men vi har veldig lyst til å bidra til at høner får et bedre liv. Prior egg MLXL økologiske Med næringsinnhol forslag til oppskrifter og informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg