fredag 19. januar 2018

Planter fra norge til sverige

Tullverket er den myndighet som håndterer innførsel av varer eller eksport til Sverige. Har bedrift i Norge og vil selge varer til kunder i Sverige. Vi har hus like ved grensen, så vi kjøper jo stort sett planter i Sverige.


Per Stenbock er klar over reglene for innførsel av planter til Norge. Import av plantar og frø For å importere plantar og frø treng du et plantesunnheitssertifikat. Du må også vere registrert som importør hos .

Det kan være fristende å ta med seg planter , frukt og grønnsaker hjem fra. Norge , forteller seniorinspektør Katri Laubo i Mattilsynet. Hovedregelen er at alle planter som importeres skal være fulgt av et. Dette er det tillatt å ta med inn i Norge for reisende uten krav om . FORBUDT: Utenlandske poeteter får du ikke lov å ha med til Norge. Drar du på handletur til Sverige , må du droppe potetene.


Mange lar seg friste til å ta med eksotiske og spennende planter og frø. Selv om en plante ser frisk og fin ut, kan den ha med seg.

I Sverige er pærebrann utbredt, en sykdom som kan ramme flere planter i . Den som tar med poteter til Norge , gjør seg til forbryter. Samme verdigrenser gjelder for reparasjoner, som mange nordmenn får utført i Sverige. Og husk at det kun er lov å importere planter til innebruk, sier Annette . Skal du på handletur til Sverige , må du med andre ord passe på å ikke ta med. Det er klare og strenge regler for innførsel av planter til Norge.


Nettopp derfor er det totalforbud for privatpersoner mot å ta med seg poteter og jordbærplanter fra utlandet. Forbudt å ta dem med til Norge. Forskrift for innførsel av planter og plantedeler m. Import av levende dyr og planter regulert under annet regelverk.


Danmark, Finland eller Sverige. Forut for innførsel av levende dyr- og plantearter omfattet av CITES til Norge , bør du undersøke . Er det lov å kjøpe planter i DAnmark og ta med hjem til Norge uten sunnhetssertifikat? Gjenstander du har tatt med til utlandet fra Norge , kan tas med toll- og avgiftsfritt tilbake. Følgende frukt, bær, planter og plantedeler kan innføres til privat bruk uten. Norge og Sverige planlegger et nytt samarbeid for å styrke vernet av fjellreven, som er kritisk truet i begge land.


Uten sunnhetssertifikat kan du ta men deg de planter og kvanta som følger: - inntil 25.

Du får samme plante når du supplerer planter fra ulike E- plante leverandører. Sveplants E-grupp i Sverige , . Sverige vil ikke innføre lisensjakt på ulv kommende vinter, noe Miljødirektoratet i Norge tror kan føre til at flere dyr vil komme på streif over .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg