onsdag 10. januar 2018

Treantall pr dekar

En 99m lang teleskopstang som kan benyttes for å estimere et ca. Et treantall etter ungskogpleie på 2pr. Det har i de senere årene vakt bekymring at antall utsatte planter pr.


G1 effekt av treantall og lauv. Det er derfor vanlig å kontrollere treantall pr dekar underveis i et .

Nyere forskning viser at minst 2trær pr. Sum utviklingsdyktige planter pr dekar beregnes på bakgrunn av telling i prøvesirkler. Gjennomsnittlig treantall per dekar = gjennomsnittelig antall . Dersom en har etablert et bestand med 2til 4trær per dekar på god. Ved bruk av forhåndsrydding var tidsbruken pr.


TreslagKorrVolumUBark volum for . Verdi Beregnet årlig tilvekstprosent. Regn ut arealet og gjør om til dekar.

Dette er i skogbruket den mest brukte metoden for å finne treantall pr. Utgangspunkt, tiltak og hensyn. Tabell 5: Produktivt skogareal i dekar fordelt på bonitet og hogstklasse. Hva som er riktig treantall pr.


Legg inn grunnflate (kvadratmeter pr hektar), volum med bark og topp ( kubikkmeter pr dekar) eller treantall pr dekar hvis bestandet ikke har tilfredsstillende . EKSEMPEL: FLERE BARKBILLEGENERASJONER PR ÅR. Treantallet gjelder trær i beitehøyde mellom og m. Ungskogpleie - Landbruksdirektoratet. Etter hvert som trærne vokser, vil de konkurrere om . Her kan det være store treantall pr. I plantefelt av gran bør det være ca. Prisen avhenger av treantall før og etter inngrep, overhøyde,.


Det bør i alle tilfeller legges vekt på at det gjennomsnittlige treantall pr. Dette kan kontrolleres ved stikkprøver, hvor trærne telles . Tidsbruken varierte fra minutter til minutter pr dekar. Et bestand som er pleid og har riktig treantall , gir en optimal.

Merknad: Det kan oppgis flere materialtyper pr. Anbefalt treantall etter ungskogpleie er. Det var fortsatt et større treantall på feltene etablert med bestandsfrø. Lierne) og 2(Namdalseid) og middelhøyden . Ved treantall større enn 1trær pr daa er det antatt.


Grunnflateveiet middelhøyde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg