tirsdag 22. juli 2014

Fritt skolevalg på tvers av fylkesgrenser

Nylig lanserte regjeringen ordningen med friere skolevalg på tvers av fylkesgrensene. Regjeringen er opptatt av at elevene skal gis større . I dag er det fritt skolevalg på tvers av fylkesgrenser i Norge. Det vil si at dersom du bor i Finnmark, men vil gå på skole i Rogaland kan du gjøre . Nå har vi fått fritt skolevalg på tvers av fylkesgrensene , men vi vil også ha det innenfor fylkesgrensene.

Det kan være ulike grunner til at en elev . For at alle elever skal kunne utvikle sitt talent, er man nødt til å . Nylig vedtok Stortinget et friere skolevalg på tvers av fylkesgrenser , som gir elever rett til å kunne velge skoler som ligger i andre fylker enn . Det står i regjeringserklæringen vår at vi skal ha fritt skolevalg på tvers av fylkesgrensene. Vi er ikke der at vi kan si hvordan vi skal gjøre det, . Friere skolevalg på tvers av fylkesgrensene. Denne regjeringa har allerede åpnet for fritt skolevalg på tvers av fylkesgrensene. Det naturlige neste steget er selvsagt å innføre det også .

Innlandet og Viken som omfatter flere kommuner i. Det er allerede innført fritt skolevalg på tvers av fylkesgrenser. I dag kan elevene søke skole- og linjer på tvers av fylkesgrenser. Da er det veldig merkelig dersom de ikke skal kunne velge skole fritt innad i . Vedtaket om fritt skolevalg er et skritt i riktig retning, sier Høyrepolitikerne Simen Nord i Moss og Roble Wais i Vestby.


En naturlig konsekvens av fritt skolevalg på tvers av fylkesgrensene , er at det også blir fritt skolevalg innad i fylkene. Derfor går vi i Høyre til valg . Unge Venstre ønsker å gi fritt skolevalg på tvers av fylkesgrensene og sikre at skolene har mulighet til å tilby flere valgfag gjennom hele skoleløpet. Live Tronstad har tro på skolevalg på tvers av fylkesgrensene. Hør lyd: Fornøyd med fritt skolevalg.


Det faktum at fritt skolevalg allerede finnes i mange fylker – uten problemer. Bærum Unge Høyre vil ha fritt skolevalg på tvers av fylkesgrensene. Innfører friere skolevalg:.


Det neste blir å kreve at Troms fylke som ikke har fritt skolevalg også innfører . Fritt nasjonalt skolevalg. Skolevalg er i flere land en betegnelse på en form for prøvevalg som blir avholdt ved skoler i.

Forslaget om fritt skolevalg viste slike skillelinjer. Svaret fra arbeidsgruppen forventes . Med privatskoler, fritt skolevalg og stykkprisfinansiering skulle valgfrihet og . FOLLO: Med ny regjeringen kommer flere store endringer i skolen, blant annet en innføring av fritt skolevalg på tvers av fylker. Man har fritt skolevalg som av forskere pekes på som en av årsakene. Det Høyre har beskrevet sjøl, er fritt skolevalg på tvers av fylkesgrenser.


Tirsdag ble det klart at Stortinget kommer til å vedta å åpne for et friere skolevalg på tvers av fylkesgrensene. Dette er en sak som FrP har hatt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg