onsdag 9. juli 2014

Grå møll

Framvingene er blekt grå med mørke, sikksakkformede tverrlinjer og prikker ( Figur 1), mens bakvingene er skittenhvite og har frynser langs . Den ytre halvdelen av vingene er kobberrøde eller mørkegrå, mens den indre delen av vingene er lys grå eller lys gul. Mellom de to feltene har . Klesmøll og pelsmøll er gule eller grå små møll. Pelsmøll og klesmøll er gule eller grå møll , med vingespenn.

Lus identifisert som mørk og grå, med seks bein. Ekte møll (Tineidae) er en artsrik familie av sommerfugler. I motsetning til de fleste andre sommerfugler lever de aller fleste artenes larver ikke på levende . Det kan være møll som har skylden.


Jeg tror selv det er en melmøll, eller en tørrfrukt møll jeg har med å gjøre. Bufret Melmøll kommer som regel inn i hjemmet via en infisert melpose eller lignende. For å bli kvitt møll i huset må du sjekke alle matvarer og støvsuge grundig.

Utseende Melmøllen er grå med svarte prikker og sikksakk mønster på vingene. Larvene blir 15mm og vareierer fra lysegrønn til hvit eller rosa i fargen. Pelsmøll, nesten det samme som klesmøll, lever i rør som den lager. Den er 6-mm lang og har en gårbrungul farge. Derfor kan de være vanskelige å få med seg i støvsuger.


De bør knuses eller fjernes for å hindre at møll klekker fra puppene og legger nye egg. Men da tekstilindustrien begynte å bruke møllmiddelet eulan på 50-tallet, forsvant møllplagen, og i dag tenker de færreste over at møll er et . Forvingene er grå med gulig eller brunlig tone, og en mørk, rett tverrstripe. Møll kan ødelegge mat og tekstiler. Hvis du får maur, møll , veps, bananfluer eller andre insekter i huset, er det om å gjøre å bli kvitt dyrene så raskt som mulig. Normalt ville ikke Arbell gitt en aspirant mer oppmerksomhet enn en grå møll.


Jeg har hatt en del møll i huset de siste dagene. Og oppdaget idag at de har kommet fra ett skap med flere sorter mel! Har kastet alt det, pluss . Klistermøll, småsommerfuglart i familien Oecophoridae.


Fargen er grå og svart, vingespenn 16–mm.

Den lever i hus over hele landet der . Hei kjære tålmodige lesere. Jeg stikker bare innom for å fortelle at jeg i dag valgte å forandre litt på bloggens .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg