torsdag 10. juli 2014

Svenska yxor

Människan har använt yxor i över en miljon år. Genom historien har vi med yxans hjälp fått ved till våra eldar, byggt våra hus och skyddat oss mot våra fiender, . Yxorna smids fram av svenskt yxstål med jämn och hög kvalitet. Det finns också yxor för fritidsändamål, till exempel jakt-, frilufts- och kastyxor. Handsmidda yxor av svenskt kolstål.


Härdade i egg till RwC.

Levererad med eggskydd i vegetabiliskt garvat läder. Våra yxor är utvecklade i samarbete med hantverkare och erfarna yrkesmän. Hultafors klassiska jakt yxa och mini yxa , Casström AB. Alla våra yxor levereras med eggen i mitten (utom Bila norsk modell kg). Fri frakt med DHL Servicepoint på ordrar över 5kr!


En yxa är ett grovt huggredskap som består av ett yxhuvud med en eller två eggar i. Design och utseende har blivit allt viktigare för prylar för fritiden. Svensk yxa hults bruk åby.

Traditionellt har man i svensk yxproduktion slipat och målat . Eggen rak till svagt böjd. Detta förhållande kom sig bland annat av att motorsågsanvändningen ökat lavinartat, . Karesuando Kniven jakt yxa - Stoera áksu brun, Karesuando Kniven jakt yxa - Stoera áksu Natur, Karesuando Kniven jakt yxa - Unna áksu brun, Karesuando . Tjäckelyxa 60mm långt skaft. Vi har ett stort urval av traditionella klyvyxor, jaktyxor och handyxor från Gränsfors , Estwing, Wetterlings och andra toppmärken. Här kan du även hitta modern . RedFox Innehåller språk och även grammatik och . Glosbe, online-lexikon, gratis.


Bläddra milions ord och fraser på alla språk. G news from Swedish media, and international media concerning. Jag har som hobby att restaurera både yxor och knivar, och tycker även . Leveraxe verkar med hävstångsverkan.


Det är snabbare, säkrare och mer effektiv än en vanlig yxa. När man förr i tiden skulle visa sin styrka så var det allmänt att lyfta olika föremål på ett eller annat sätt. Bland annat yxor och släggor användes . Ps: Någon som känner till svenska yxor med namnet Sater Banko?

Hitta närmaste återförsäljare. Klyv veden med en av våra rejäla yxor innan du tar det avslutande finliret med din kniv. Då har du snabbt en härligt sprakande brasa!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg