onsdag 23. juli 2014

Ville honningbier i norge

Norge har et rikt mangfold av bier. Det er også vist at hold av honningbier kan være negativt for forekomst av ville bier når de konkurrerer om de samme . Vill bie er en betegnelse på alle bier bortsett fra honningbien, altså ca. De ville biene er meget ulike de mer kjente honningbiene som bor i kuber. Honningbier , tambier, humler og villbier - hva er hva, egentlig?


Humlen er faktisk en bie, og det finns arter av humle i Norge.

I motsetning til honningbier og humler danner ikke villbiene organiserte. Ville bier overvintrer som enslig dronning, og de opptrer . De fleste bier er imidlertid enslige, solitære, det vil si at hver enkelt. Mens ville bier lever i trestammer og lignende, holder birøkterne . VIKTIG: - Birøkt bidrar også til pollinering av ville vekster, og er. Bier , deriblant humler, er de mest effektive pollinerende insektene vi har.


Tap av leveområder er hovedårsaken til at det blir færre bier i Norge. En internasjonal forskergruppe vil totalforby en gruppe av verdens mest.

Dersom de forsvant, ville vi vært tilbake til enkel steinalderkost. Det finnes ikke ville honningbier i Norge. Kommer man tilfeldigvis over honningbier har de rømt fra en røkter, opplyser Skjermo.


Det er ikke bare honningbiene , men også ville bier , inkludert humler . Altså, bier er mye mer enn honningbiene de fleste stort sett tenker på. I naturen er det også ville bier og humler som lever i små samfunn om sommeren. Særlig økt kunnskap om betydningen av ville pollinatorer. Bier er viktige som bestøvere for frukt og bær. Norges 1ville biearter er sporløst borte.


Videre tar emnet opp tema som pollineringsbirøkt, forholdet mellom ville bier og . Innbyggerne i Antiokia nyttet visstnok også bier , da korsfarerne ville innta byen. Bier og humler er et nyttedyr i forbindelse med bestøvning av planter. Noen blir borte for en periode, mens andre forsvinner for godt.


Onsdag la EUs mattilsyn (EFSA) fram en ny studie som bekrefter at de fleste plantevernmidler av denne typen utgjør en risiko for ville bier og . KRITISK TRUET: Rødknappsandbien er kritisk truet i Norge. Alle landets humler og bier er ville , det eneste unntaket er tambien som fikser .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg