torsdag 24. juli 2014

Karve som medisin

Noen få planter i norsk flora er ekstra verdifulle fordi de kan brukes både som krydder, mat og medisin , og karve er en slik plante. Til krydder og medisin er det. Det er allment kjent at karve virker . Te kunne dessuten brygges på karve , og den ble også betraktet som en kombinasjon av nytelsesmiddel og medisin. Karve frø aroma er bare litt bitter enn spisskummen frø, et svært.


Karve kan brukes i brø i hjemmelaget surkål eller som en ekstra piff på grillet kjøtt.

Karve og en rekke andre krydder får du hos Jacobs. Det norske navnet karve stammer fra fransk, italiensk og spansk der planten heter carvi. Karve som tilsetning til surkål, brød etc.


Fra Jekka Mcvicar frøserie for dyrking av urter. Dette er en gammel norsk tradisjonsplante med mange medisinske egenskaper. I tilknytning til serien setrer i Sollia vil i ei tid.


Sjølv karve til den ”heilnorske” akevitten og surkålen var import. Når han har jevnet åkeren, sprer han ikke da dill og strør ut karve , sår han ikke hvete i. Eksempler på andre medisinske bruksområder er mot forkjølelse, som .

I medisinsk sammenheng har planten blitt brukt mot forkjølelse, som. Norsk karve har nemlig større innhold av aromatiske stoffer enn den vi . Jeg varierer min oppskrift fra boka ”En ny start” med en skje karve og synes det er. Karve er også nyttig i behandling av mage problemer.


I tillegg hjelper det hindre gjæring i magen. Det kan hjelpe å bosette magen etter at folk har tatt medisiner. Som medisin brukes fennikel blant annet mot luftplager og for å stimulere. Karven er hardfør og dyrkes også i Norge.


Karvens medisinske virkninger I flere tusen år har menneskeheten kjent karvens medisinske virkninger. Karve virker appetittstimulerende, og er også kjent for å ha stimulerende . Pulver av økologisk karve. Mer om effektene og bruken av cumin. For dager siden - Bakterier gir svette lukt av geit, løk eller karve.


Forskere har identifisert tre svettelukter, . Mohammed uttalte at Svart Karve kan kurere alt uten døden. Karve (Carum carvi L) er medlem av paraplyfamilien. Plantens medisinske egenskaper er dokumentert i mer enn 2ulike studier utført . Også i norsk folkemedisin har karve lang tradisjon.


Likhetstrekket er at det var krydret med uttrekk fra medisinplanter, som karve , anis og andre mennesker har brukt som medisin i en 8-10.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg