fredag 20. februar 2015

Hekk bøk

Bøkehekk er derfor velegnet som klippet hekk og bladene er. Bøk er derfor velegnet som klippet hekk og bladene er . Med agnbøk får du en tett og fin hekk som kan holdes smal og derfor. Hvem kjenner ikke bøkehekken?


Fagus sylvatica ( bøk ) er veldig populær som hekk.

Bøkens popularitet skyldes blant annet dens flotte blader, som henger på . Bøk er ikke populær på grunn av vakre blomster eller bær, for det har den ikke: . I tillegg, føler du deg for litt ekstra farge kan en hekk av blodbøk være greia. Bøk trenger dyp jord for å trives da røttene søker nedover. Kobberrøde blader om høsten. Beholder bladene om vinteren og skjermer godt.


Det finnes også en dyrket variant av bøk som ofte brukes som hekk for å beskytte mot innsyn.

Her er alternativene til den velbrukte tuja- hekken. TETT OG HØY: Det er viktig å tenke både avstand til veien og plassen i . Bøk kan bli et stort tre med vid krone. Den blir også mye brukt som klipt hekk. Den har irrgrønne blader, og endel av de visne bladene henger på gjennom hele . Hos Hageland får du gode råd om planting av hekk , om du ønsker hekken som skjerming, eller. Bilde av VANLIG BUKSBOM HEKK.


Plantene er kraftige barrotsplanter, godt forgreinet og 1-2m høye. Bøken kan brukes til både hekk og i skråning, så vel som staselige skogstrær. Vi har bestem oss for å anlegge bøkehekk rundt hagen. Fra før har vi noen småsnutter med bøkehekk her og der. Bøk setter vel ikke noe særlig . Utforsk plantemarkedet før du bestemmer deg for hekk , råder gartneren.


Bjørn Tore Dyrnes og stryker hendene over grenene på en bøk. Men arten tåler bare begrenset og regelmessig skjæring, og til dette formålet fikk bøk ganske .

Enten den vokser som hekk eller frittstående tre, er agnbøken et populært . Det gjør sitt til at jeg kan - om jeg vil - plante stauder o. Men jeg tror at bøk vokser betydelig senere en agnbøk. Bøk vokser fort, så i løpet av et par år har du noe som med ltt godvilje kan kalles en skikkelig hekk. I motsetning til andre løvfellende hekker , .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg