tirsdag 17. februar 2015

Luseegg farge

Luseegg er små, ovale og grå-hvite i fargen. De sitter godt festet til hårstråene med et limlignende sekret og nylagte egg sitter som regel festet til hårstrået kun. Lus er vingeløse insekter som blir fra to til fire millimeter lange. Fargen på lusa endrer seg etter om de har spist eller ei. Helt nyklekkede lus kan være mindre enn mm.


Fargen kan variere fra nærmest gjennomsiktig gråhvit til helt mørk.

Denne variasjonen skyldes at lusene kan ta . Noen ganger de synes å være fargen på håret ditt, eller være rød hvis de bare. Lus er ofte i hodebunnen der de legger egg, spesielt bak ørene eller nakken. Lus har ben, på hver side av kroppen. De har ikke vinger, og kan hverken fly eller hoppe. Lus kan faktisk ta farge etter håret de lever i, og kan derfor variere . Hvordan ser egentlig en lus ut?


Voksen hodelus er 2-millimeter lang.

Huden på ryggen er gjennomsiktig. Unge lus (nymfene) ligner . Ingen lus (jeg har ganske tynt hår), men er usikker på om jeg fant egg på. Den vil farge egg og lus røde viss du har, ingen ting annet blir rødt.


Ser luseegg mange steder i håret hennes og har nå tatt første behandling. Vi har hatt lus før og da fant jeg lus , men så ingen egg. Ofte stilte spørsmål om hodelus.


Her får du svar på alt som du lurer på om lus , smitte og behandling. Karminrødt Lusa ble blant annet brukt i leppestift og til å farge tøy rødt. Da europerne kom til Mexico, tok de blant annet med seg lus til . Fullvokste lus er 2-millimeter lange. De kan være forskjellige i fargen , herunder sorte, gjennomsiktige, grå, røde eller brune. Det er oftest unge lus som er . Den sikreste måten å vite at du har hodelus på er å finne en levende lus i håret.


Hodelus er vanligvis gråbrune, men fargen kan variere. Paranix gel er en gjennomsiktig, rødfarget gel som fester seg på luseegg slik at de tydelig kan sees med det blotte øye i både lyst og mørkt hår. Lusa har læraktig, grålig hu men fargen kan variere noe.


Nymfene (ungene) ligner voksne lus , men de er mindre og har lysere farge.

Eggene er x mm, og de er godt festet til hårstråene. Voksne lus er 2-mm lange.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg