søndag 15. februar 2015

Tørke piggsopp

Ung piggsopp har kortere og tettere pigger som sitter bedre fast i. I riktig tørket og tørt oppbevart sopp er vannaktiviteten så lav at mugg og. Blek piggsopp får besk til harsk smak ved tørking, ikke den rødgule. Heller ikke rimsopp, blekksopp og lys piggsopp egner seg til tørking.


Sopp med tynt kjøtt som tørker fort, egner seg aller best til tørking. Eksempler er spissmorkel.

Tørking av sopp på avispapir. Større eksemplarer splitter vi på langs. Traktkantareller, kantareller og piggsopp på . Hvordan tørker vi, hvordan oppbevarer vi, hvilke sopper er best egnet. Meget god matsopp, også enkel å tørke.


Tørket mat kan holde seg i årevis og maten bevarer smak og innhold av mineraler og . Sørg for at soppen tørker hurtig og med god utlufting. Bruker du stekeovnen i komfyren, bruk vifta og la døra stå på .

Før jeg går videre til å forklare hvordan man tørker soppen så er det viktig. Mangler: tørke Slik tar du vare på soppen - Aperitif. Den kan ikke forveksles med noen annen . Del soppen i mindre biter og frys den ned i tett emballasje. Råfryst sopp bør benyttes i løpet av måneder, da den lett tørker ut.


Lengua de vaca á feira: Piggsopp på nordspansk vis. Når potetene er klare, pass på å tørke den ferdigkokte soppen best mulig (bruk kjøkkenpapir). Bleik og raudgul piggsopp har lysare piggar under og veks stort sett over heile landet, og i både. Det kan òg vere smart å tørke soppen. Den egner seg også til å tørke.


Noen sopper, som kantarell og piggsopp , kan sauteres før de fryses. Rødgul og blek piggsopp : Den rødgule piggsoppen er lys eller mørk rødgul i fargen. Fåresopp: Kjennetegnes av gråhvit hatt, ofte med tørt , sprukket og ruglete . Men traktkantrarell, tropetkantarell og steinsopp er fine å tørke.


Steinsoppen skjærer jeg i . Skal du ikke spise soppen med en gang, må du tørke eller fryse den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg