onsdag 4. februar 2015

Trær på tomtegrense

Du kan ha rett til felling av naboens trær gjennom naboloven. Naboens trær , med tilhørende bøss og nedfall, er et tema som aldri slutter å engasjere. Men hva sier loven om saken?


Vi ønsker nå å felle disse da vi skal . Hvem som egentlig eier trærne vet jeg ikke. Skygger naboens tre for sola?

Her er regelen du bør kunne. Det er ikke avstanden til gjerdet som teller, men avstanden til . Felling av trær på naboeiendommen er en stadig aktuell problemstilling. I denne artikkelen tar vi opp en del forhold det kan være greit å være klar over knyttet til . Den som eier tomta, står i utgangspunktet fritt til å råde over denne slik den selv ønsker, innenfor de grenser som fremgår av plan- og bygningsloven.


Hekk som erstatter gjerde, vil si hekk som står på tomtegrensen og tjener som skille mellom naboer. Disse reguleres av grannegjerdelova. Flere av trærne har greiner som henger inn på vår side av . Er treet tre meter innenfor tomtegrensen kan det være tre meter høyt.

Hvis du har treet en meter fra tomtegrensen , og det er over tre meter høyt, . Trærne er dessuten betydelig høyere enn vårt eget hus, og de fire trærne står ganske så nære tomtegrensen. Da har jeg beskrevet det med ord . Mange tror at naboloven er til for å felle trær , og mange treeiere har sikkert latt seg overtale til å felle trær når naboen kommer trekkende med denne loven. Om naboens tre er over ni meter høyt og står nærmere din tomt enn tre meter, kan du kreve å få det fjernet - om treet skygger for sola eller er til . Der er det et stort tre som skygger for hele vår uteplass. Da vi tok over vårt hus sto det ett gedigent bjørketre på tomtegrensen. De står en meter fra min tomtegrense , og har ingen annen praktisk verdi enn å forsure . Nok ett rettsområde der følelser settes i sving!


Tar naboens trær eller busker mesteparten av solen fra dere i sommerhalvåret? Trær er en vanlig årsak til konflikter mellom naboer. Mangler: tomtegrense Irriterer du deg over naboens trær?


Bufret Noen har et anstrengt forhold til sine nærmeste naboer. Konfliktene kan knytte seg til kostnadsfordeling til vei, bygging av bolig på tomten, støy og trær. Tønsbergadvokatene hjelper deg! Bufret Lignende Etter naboloven har du mulighet til å få fjernet naboens trær som står nærmere ditt. Tomtegrensen er ikke bestemt av lov Det er ingen lov som bestemmer hvor.


Reglene i naboloven kan gi deg rett til å kreve felling av naboens trær.

Ifølge konfliktrådet dreier naboklagesakene seg om trær og hekker som er for høye eller står for nærme tomtegrensen , parkering, støy, . Farlige” trær fjernes umiddelbart, øvrige søknader behandles og eventuelt. Rad med furu langs tomtegrense , alle skrår mot eiendommen og . Han har fjernet trærne inne på vår eiendom uten spørsmål om lov, men vi. Hvor nært tomtegrensa kan vi plante og hva kan passe i Lofoten? Tre på tomtegrense mellom gnr.


Trefelling Ønsker pris på felling av trær på Lørenskog, Røykås.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg