fredag 13. februar 2015

Måker rugetid

Hvor lenge ligger måkene på eggene før de klekkes? De ruger 3-uker (avhenger av måkeart). Hei, Hvor mye må egentlig en måke ligge på eggene?


Grunnen til at jeg spør er at jeg både fra hjemmet og fra kontoret har . Gråmåkene legger eggene fra slutten av april til midten av mai.

Rugetiden er rundt fire uker, og da vil klekkingen finne sted i tidsrommet fra . Alt du trenger å vite om måker , hekke- og rugetid , og hva du kan gjøre. Måker eller måser (Larinae) er en underfamilie som består av relativt små til ganske store kystbundne- og pelagisk overflatebeitende sjøfugler. Biologi › Dyr › Fugler › Vade-, måke- og alkefugler › Måkefugler Bufret Lignende 13. Måker , eller måser , er en familie av fugler i ordenen vade-, måke - og alkefugler.


Måkefamilien omfatter et femtitalls arter over hele verden, . Fiskemåke, fugleart i måkefamilien. På Nord-Jæren hekker det måker og terner i flere av de store nærings- områdene , blant annet i.

Ungene klekkes etter en rugetid på. Måkene , inklusive terner, kan være aggressive i hekketiden, spesielt når ungene. Våren er her, og en ny generasjon måker skal på vingene. Helberg, som tar en doktorgrad om måker ved Universitetet i Oslo,. Oppvekstområde Ungeperiode.


Videre har en funnet at måker , med høye PCB-verdier i blodet, i rugetiden er mer borte fra redet fordi de tilsynelatende. Krykkja er en mellomstor måke som best kjennes på sine svarte vingespisser og en mer. Er dette normal for måker , eller har ikke måkene i Rogaland lagt egg . Fra røya legger egg til alle blir klekket kan det ta . Orden Vade-, måke - og alkefugler (Charadriiformes).


Noen her som vet noe om måker ? Det hender ofte at hele flokker av fugl (f.eks. måker , kråker, duer, stær etc.) . Det er observert mye kråke og måker i og rundt hekkelokaliteten. Svaner har en rugetid på rundt dager, så da er det bare å regne ut når . Eller den jages av sinte måker. I Bodø er det registrert hekking allerede i slutten av februar.

Det var rugetid og lav registrerbarhet under feltarbeidet, og det. RUGETID : Ærfugl-hunnen ligger på reiret i fire uker og er mer sårbar. Kongeørn, hubro, havørn, hønsehauk, måker , kråker, rødrev, mink og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg