onsdag 18. februar 2015

Paraply plante stiklinger

Ha den i vann til du ser det kommer røtter, før du planter den i jord. Det er både enkelt og billig, . I denne artikkelen viser jeg deg enkelt og tydelig . Denne plante , som hører hjemme i Australien og New Zealan er først for nylig blevet dyrket. Navnet paraplyplante skyldes bladenes udseende.


Der er flere måder at få dine planter til at formere sig på.

Stiklinger er noe av det mest geniale som finnes! En stikling er en klon av en plante , eller vegetativ formering som det heter på fint. Orkideer formerer seg ikke fra vanlige stiklinger men fra keiki.


Formeres lettest med stiklinger. Har en shefflera plante som har blomstret, og nå har blitt til bærlignenede frø. Vindusblad (Monstera) og Yucca er lette å formere med stiklinger , men.


Og toppene kan brukes til stiklinger. Mange planter har en forbløffende evne til at danne rød- der fra et stykke afklippet stængel, en såkaldt stikling.

Du kan sagtens selv gå i gang . Mange af de plantearter , vi bruger i vores haver, kan formeres ved stiklinger , nogle er meget nemme at formere, andre er mere besværlige. Paraplytreet er en populær, friskt grønn plante , med blanke, vakre blad i rosetter som en paraply. Bord- eller vindusplante med runde grønne blader.


Kan plasseres litt inn i rommet, lett å stelle og gir som regel mange stiklinger. Med vekstlys gir du stiklinger og planter riktig lys så de utvikles best mulig. LED- vekstlampene vi har gir et lys med riktig farge som ikke avgir varme. Tekst og foto: Frøydis Hardeng, Conifera Planteskole. Schefflera), husfred (Soleirolia, Helxine), også i samplantinger . Furu er svært vanskelig å formere med stiklinger , derfor må kultivarer av furu formeres.


Greinene søker ut til siden eller blir hengende og vi får en paraplyliknende form, se bilde under. Men, du kan plante magnoliatre nå. Gratis planter med stiklinger. Mangler: paraply Planter - Bobedre. Bufret Oversett denne siden Vi skriver om papegøjeblomster, lykkekastanjer, paraplytræer , guldpalmer,.


Vi har samlet de mest populære planter , som du nemt kan lave stiklinger af. Andre levende planter (herunder røtter), stiklinger og. Så flot og busket kan en Pilea blive, hvis man lader stiklinger gro.

At det kan være svært at plante en så lille stikling som man næsten ikke . Bufret Lignende Planteliste og plante -fotoalbum. Nedenfor plantelisten finner du mange av bilder av plantene. Magnolia Tripetala - Amerikansk paraplymagnolia.


Regner med at vi har noen stiklinger til åpen hage i juni. En lille stikling af en over 1år gammel papyrusplante har en interessant forbindelse til Selma Lagerlöf, skriver læser og Lagerlöf-forsker .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg