tirsdag 17. februar 2015

Spælsau ull

Virksomheten er basert på et unikt produkt: ull fra norsk spælsau. Høg kvalitet betyr alt da tekstilene som lages av garnet gjerne skal leve i hundreder av år. De sauene som opprinnelig var i Nord-Europa var en forholdsvis liten type med kort hale, farget to-lags ull med grov ytterull og horn.


Stort sett som de sauene vi . Kjøtt og ull er unik i forhold til andre raser. Kjøttet er velsmakende og mørt med lite fett.

Ulla består av fin, myk bunnull og lang sterk dekkull som henger i vakre . Norsk ullstandard er samlet under betegnelsen ull av crossbredtype, . Jeg kjøper gjerne ull fra små produsenter. Gammalnorsk spælsau med kort hale. Gammelnorsk spælsau er som etterkommer etter den gammelnorske sauen blant de. Dette var større sauer med finere ull , lange haler og høyere slaktevekter.


Ull fra gammalnorsk spælsau er fantastisk! Den er todelt, med myk og varm underull og sterk og glansfull overull. Denne ulla er vanskelig å behandle industrielt, .

Raser som betegnes av landrasetypen er raser med kort hale og ull med dobbel. Spælsau , kjent som Old Norwegian Short Tail Landrace på engelsk,. Han understrekar at ullkvaliteten hos spælsau vil betre seg framover, fordi det. Når det er kartlagt kva dyr som har best ull , kan desse søyene . Hva er gjennomsnitt vekt på gammel norsk spælsau i landet. Også dårlig betalt ull , men de klarer seg forholdsvis bra selv.


Vi har hatt spælsau på gården her helt siden 80-tallet en gang da mine. Så jeg utstyrte meg med batteridrevet lyslenge med led-pærer, ull fra langfibret spælsau og krøllete lokker fra norsk kvit sau. Sau- og lammeskinn med heil haustull. Fargar: Grå, melerte, honningfarga, rustrau. Dei korthala blir også kalla landrasetype og har ull med forholdsvis kort,.


Spælsau har opphav frå korthalesauene frå innlandet, som fantes i . Vi kan levere ubehandlet ull av gammelnorsk spælsau og pelssau. Kan brukes til toving, strikking, isolering av laftede hus eller hytter m. Velegnet til dem som trenger ekstra slitestyrke uten nylonforsterkninger. Mye brukt til tovede votter og sokker til fiskere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg