mandag 9. februar 2015

Kasjmirgeit

Mange ynskjer å starta med kasjmirgeit , og treng kunnskap om denne forma for geitehald. Men det er vanskeleg å finna fram til aktuell informasjon. Kasjmirgeit er en type tamgeit. SKJEMA FOR SAL AV KASJMIRULL TIL SPINNING.


Dere finner også mer info under OM KASJMIRGEITA og ULL OG SKINN.

Kommende generasjon bonde hadde interesert seg for kasjmirgeiter I et par år. Me har geitene for kjøt, ull og kulturladskapspleie. Ikkje noko dyreslag kan måla seg med geita når . Den norske geitepopulasjonen består hovedsakelig av rasen Norsk . Formålet med prosjektet var å undersøke hvor godt egnet kasjmirgeit og spælsau er til å gjenåpne beitelandskap som gror igjen.


I Norge vart dei aller første kasjmirgeitene. Den produserer ull, skinn, kjøtt og kulturlandskap.

De første blei importert fra New Zealand midt på 90-tallet. Grunnet flytting til utlandet må vi selge våre to kjære kasjmirgeiter Olaf (kastrat- år)og Kaia (år). Selges enten som hele slakt (kr. 12- pr.kg) eller grovpartert (kr. 12- pr.kg).


Den egner seg godt til landskapspleie: den spiser busker og kratt, og kan rydde vegetasjon opp til meters høyde. Avl for kasjmir hos kjøt- og fiberprodusentar. Det er importert kasjmirgeit frå New Zealand. Dei har stått i karantene på.


Det området de har gått på nå er . På turen var dei innom eit par gardar som har . Søndag flyttet kasjmirgeitene Aurora, Lille My og Sokrates inn på Molde campus. Utover høsten skal de tre geitene beite ned krattskogen på . Ulla er svært finfibra botnull, og ein føretrekk den kvite ulla i ullproduksjon. Nydelig kjøtt med topp kvalitet og produkter av vakkert og mykt skinn av kasjmirgeit.


Etter at de fikk kasjmirgeiter på gården har Inger og Kjell Hornstuen både god underholdning og bedre utsikt. For det første er ho ein fantastisk landskapspleiar.

I dette vinduet skal du finne tabell ffor oppslagsordet kasjmirgeit. Er zijn geen puzzelwoorden gevonden voor ` KASJMIRGEIT `. Weet je een puzzelwoord bij de omschrijving ` KASJMIRGEIT `? Beiting med kasjmirgeit på Golsfjellet. Tips en venn Tilbakemelding Nyhetsbrev RSS. Margrethe Munthe så kanskje ikke for seg kasjmirgeiter da hun skrev barnesangen ”Å, jeg vet en seter”, men jeg blir likevel minnet på den . I tillegg vil kasjmirgeitene bli brukt til bruksdyrkryssing med norske geiter.


Målsetting: ”Ressurstilpasset landbruk – økologisk . Uit dit gebied komen de oorspronkelijke geitenrassen. De kasjmirgeit produceert het . Talet på kasjmirgeiter er sterkt aukande, og alle friske avlsdyr er difor verdfulle. Dessutan er det avgjerande å unngå innavl, og det er viktig arbeid i gang i regi .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg