tirsdag 24. februar 2015

Snegle med stripe på ryggen

Her er noen vanlige landlevende snegler (Stylommatophora). Som hos alle artene i denne familien har de en tydelig kjøl langs oversiden av ryggen , . Har man en flekkete snegle i hagen sin, må man la den være. Den er flekkete og har fem striper på bakkroppen.


Sjokoladebrun farge med to sorte striper over ryggen.

Du kan skille brunsneglene fra andre brune snegler ved å se hvor lufte. Se hvilke snegler du kan drepe, og hvilke du bør la være i fred. Snegler med hus på ryggen bør få være i fred.


Hvilke snegler bør man være . Oransjeskogsnegl er gulbrun på farge med et svakt mørkt bånd langs ryggen. Hos noen er denne ryggstripen fint delt langs midten av en lys stripe.

De har en kappehule som er en del av åndedrettet til sneglen , og den tjenestegjør som en . Mordersneglen, brunsneglen eller Iberiasneglen om du vil, har blitt viet mye oppmerksomhet de siste årene. Den brune sneglen har spredt . Disse kan lett forveksles med oransjeskogsnegl som har . Den har noen svarte striper på ryggen og hvit under. De voksne sneglene er helt ensfarga, mens de små har to langsgående svarte striper på ryggen. Skal denne være i våre hager.


De er grønnaktige, slanke og på . Har søkt på nettet, men finner bilder av . Bestemmelsestabell for voksne sneglearter. Hva slags snegler har jeg? På en nedlagt går der forskere studerte sneglene , fant de på det meste. Nettkjølsnegl har et mønster som et nett av lys brune striper på ryggen av bakkroppen.


Undersiden er en muskuløs fot.

Det er i alt omkring landlevende sneglearter i Norge. Norge, hvorav arter er nakensnegler, mens resten av artene har et skall på ryggen. Nysgjerrigper har spurt Torstein Solhøy for å få svar. Har dyrene skall når de blir født?


Dette ga sneglene svært gunstige. Arten har gult kroppsslim og kan bli . Var ute i bosskassen i kvel og kom over en rar snegle som jeg ikke har sett. I følge min lille insektbok kan jeg kalle den lille, med mørk stripe på ryggen for brunsnegle (Arion subfuscus) - Viss jeg har artsbestemt den riktig . Vi har så mange som 5arter snegler i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg