torsdag 26. mars 2015

Plante persille i krukker

Persille er ypperlig å dyrke i potter og krukker. Fordi persille frø er notorisk treg til å spire, og kan kreve så mye som – 6. Når frøene har spiret og roten virker sterk kan du forsiktig plante dem om til potte. I en stor krukke kan du plante flere typer urter sammen. Vi har plantet gressløk sammen med oregano, og timian sammen med persille.


Det er gøy å følge med på hvordan plantene vokser, og det er ekstra.

Kruspersille overvintrer ret sikkert, mens bredbladet persille ofte går til i løbet af . Flatbladet persille spirer fortere enn kruspersille. Det er lurt å herde plantene gradvis før de plantes ut. I gode strøk kan de såes ute, rett i jorda. Du kan meget nemt få din persille - plante og andre krydderurter til at stå.


Det fine med flatbladet persille fremfor kruspersille er at den smaker mere, det stikker ikke. Uansett, stellet av plantene er stort sett det samme. En læsers persille vil ikke gro, og Ryge har en forklaring. Prøv at finde et andet sted i haven, hvor persillens krav kan opfyldes .

Det er med andre ord en nøjsom og robust plante , som kan trives på altanen. De kan både stå i krukker og potter, eller plantes i bede. Krydderurter som purløg, persille , estragon, løvstikke, citronmelisse, salvie og . Toårig plante med flikete blader som egentlig er flerårig, men som blir stram i smaken . Fransk estragon kan dyrkes i krukker og i grønnsaksbedet.


Denne urten kan vokse i det. Derfor satte jeg mig øjeblikkeligt for at så krydderurter i krukker på altanen,. Planten er ellers toårig . Mit kruspersille plejer at så sig selv, så jeg her i maj bare kan plante det ud i nogle. Et annet alternativ er å ta med seg krydderurtene ut på terrassen og plante de.


Det aller beste er å plante urtene om til større krukker , da kan de vare hele sommeren. Enkelte typer som timian, sitronmelisse og mynte er . Når man planter i krukker er det viktig å passe på at plantene får nok og. Vil du plante ulike krydder i samme krukke kan det være lurt og tenke på deres vannbehov.


En og samme plante kan ha ulik styrke alt etter vokseste. Tørkede urter oppbevares tørt, kjølig og mørkt, hver for seg i tette krukker av glass . Ulike planter tåler litt ulike mengder med vinterkulde. Men mange urter lar seg fint overvintre i krukker ! Er ikke så ferm til det med haven.

Men jeg har nogle krukker i haven. Altså plante persille , dil . Du kan for eksempel plante to forskjellige sorter i hver krukke , det er . En hel krukke med timian er en stilren duftsensasjon som passer. Aller enklest er det å lykkes med ferdige planter , som ferske urter i potter fra butikken - og ikke frø.


Da kan du også forsyne deg med godsakene . Ved å plante de i større krukker eller bed har du urter hele sommeren. Gressløk, dill og persille oppbevares best i kjøleskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg