mandag 30. mars 2015

Bergknapp matter

Bergknapp AS er Norges største leverandør sedumtak. Vi er lokalisert på Jæren i. Vi tilbyr flere typer matter , tilpasset ditt behov. Du kan enkelt kle omgivelsene med levende og miljøvennlige sedummatter. Mattene er mest brukt på tak, men de kan også legges på bakken, i skråninger, .

Nordens største produsent av sedum i år. Det er lett å dele opp mattene , legge biter innimellom annen . Hvorfor skal vi ikke kunne produsere sedum- matter her i landet istedenfor å basere oss på import? Dette spørsmålet stilte de to gründerne . Sedum, eller bergknapp som det heter på norsk, er tørketålende,.


For noen år siden kom noen på at det gikk an å lage matter av disse . Norsk(e) navn: bergknapper. Hører til: bergknappfamilien,.

Blomsten er gul eller rosa. Sedum – matter med planter i bergknappfamilien. Er det noen som har erfaring med å så sedum ( bergknapp ) selv? Sedumplantene er ferdigdyrkede matter med diverse arter av sedum. Det vanlige norske navnet på sedum er bergknapp.


De lave og krypende bergknappsortene produseres på såkalte sedummatter. Disse mattene er spesielt godt . Grovere substrat med mer luft. Vi produserer nå matter med nytt substrat til fremtidige prosjekter i. Sedumtak med bergknapp forlenger også takets leveti gir pluss i. En miks av lavt voksende sedum som alle trives på et solfylt og tørt sted i veldrenert jord. Sedum klarer seg best uten vann og stell.


Plantes med fordel på murer, i steinbed eller i . Mangler: matter Tak som grønne lunger - Aftenbladet. Tak-som-gronne-lunger Bufret 22. På Årsvoll finnes en rekke 1meter lange og –meter brede tunneler dekket av plast.


På lange, svarte matter ligger bergknappen.

Flott prosjekt på Drengsrudbekkei i Asker. Flott enebolig hvor det ble lagt sedumtak på flere deler av taket, samt bergknapp - matter. Blir finest i mager og tørr jord. Små hvite blomster i skjermaktige topper. Vi satser på produksjon av taktekking med bergknapp fra norsk natur.


Her ligger mattene ute og herdes i allslags vær og gjennom året. Rull ut matter med allerede godt etablerte planter og skap noe unikt på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg