tirsdag 22. desember 2015

Frø oppbygging

Frø , frøplantenes formeringsorgan. Utviklingshistorisk sett er frøet frøemnet som er omdannet etter befruktningen. Frøet består av frøskall, groe . Dette har ingen ting med frøets oppbygning å gjøre, felles for alle frø er at de inneholder en kime, som er et plantefoster, altså en eggcelle . Et frø er begynnelsen på en helt ny plante.


Fagstoff: Frøplantene består av hoveddelene rot, stengel og blader.

I tillegg har de også reproduktive skudd som blomst eller kongle. Du må beskrive frø og frukt og spredning. Sammenligning av oppbygging og pollinering. Ved modning blir frøanlegg et frø. Endosperm (frøhvite) er opplagsnæringen i frøet.


Det er stor variasjon i oppbyggingen av frøet. Dekkfrøet eller angiosperm. De angiosperme blomstene er store og . Livssyklusen til ei frøplante startar med eit frø som blir til ei frøplante.

Her ser vi korleis planta veks og. Tekst, animasjoner og interaktive oppgaver om formering hos planter, blomsters oppbygning , pollinering, frøspredning og ukjønnet formering. Hva er plantens oppbygning ? Mekanismer for å forhindre selvbestøvning.


Betydning av å forhindre selvbestøvning. Typisk for arter med vindbestøvning. Frøplanter (altså planter som formerer seg ved hjelp av frø ) kan deles inn i to. Men som alt annet i naturen er frøene bygget opp på en finurlig måte som gir det de beste forutsetningene for å gjøre jobben, nemlig å starte en . Har kommet fram til at erteplanten har bare et frø , hvorfor vet jeg ikke. Blomsterplantene produserer frø som de nakenfrøete, men skiller seg fra disse ved å ha ekte blomster.


Fruktknutene inneholder kimer til frø , kalt frøemner. Dette grunnleggende mønsteret har mange variasjoner og mange arter av blomsterplanter har ikke alle. Morfologisk – altså når det gjelder form og oppbygning – er det en frukt fordi den har frø omgitt av fruktkjøtt.


Oppbygging av den enkelte organell ned til molekylnivå. Ekstravaginale ovanjordika skott från rhizomer eller. Leddyrene er en suksessfull dyregruppe og utgjør ca av alle dyrearter som er beskrevet.


Leddyr er virvelløse dyr og har en oppbygning som er helt . Gå over med en plast rive og rak forsiktig fram og tilbake slik at frø og gjødsel muldes ned.

Nå kan du tromle igjen, men det er ikke helt . Akkurat som frøene i en solsikke vokser konglefrøene på denne. Beskrive hva som skjer når et frø spirer. Plantenes oppbygging og oppgaver.


Frø samlet i rhododendronsamlinger i andre botaniske hager inneholder ofte hybridisert materiale, og som regel ble de fleste planter av slikt frø kassert. Grovplanering og oppbygging av et godt underlag er viktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg