torsdag 24. desember 2015

Kattemynte staude

Kattemynte inneholder eterisk olje som gir katten en behagelig og. Det er en staude , som trives i full sol, gjerne godt drenert på den tørre . Klarer tyngre jord bedre enn lavendelen, og er nok enda mer hardfør. Kalles kattemynte fordi kattene elsker å rulle seg i den.


Stort bruksområde i hagen, både som kantplante og i bedet.

Skjær av blomsterstanden etter blomstringen . Den blomstrer faktisk fra juni og helt til frosten kommer, spesielt om du kniper . Blå staude ved navn kattemynte. Når de er store nok til å håndteres kan de herdes i skyggen og plantes ut når faren for frost er over. Nygaard anbefaler at man går for kattemynte i stedet for lavendel og hardføre busker og stauder i stedet for roser.


Noen graver et hull i plenen . Røyking av kattemynte kan fremkalle euforia og visuelle hallusinasjoner.

De blomstrer fra juni til frosten . Lamiaceae - Leppeblomstfamilien. Kinesisk kattemynte med store fiolette blomster. Kraftigvoksende og danner raskt store bestander. Det er mange sorter å velge mellom, og ved å plante litt forskjellig, kan du lage et bed som . Det er flere arter i slekta Nepeta som kalles kattemynte.


Mange har også lang blomstringsti som kattemynte , storkenebb, fagerklokke, Lewisia og . Stauder brukes tradisjonelt mest i blomsterbed. Hva skal vi plante i stedet for de som er blitt forbudt? Klatreplanter som Humle, Kaprifol og klematis gir . Typiske stauder som trives godt på steder der det er tørt, solrikt og magert kan være: Verbascum arter.


Pulmonaria ‛Sissinghurts White ‛, og kattemynte , Nepeta mussinii. Jeg synes det ser ut som om kattemynte er en fin bunndekker, men nå. This Pin was discovered by Line Arneberg.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Vi leverer kun stauder av høy kvalitet fra anerkjente produsenter. Her kan du lese om ulike bunndekkende stauder , hvor de trives og hva de kan brukes til. Plant en bunndekkende staude eller fler….


Sommerbeskjæring av vårblomstrende stauder kan gi fornyet blomstring, friskt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg