tirsdag 29. desember 2015

Giftige blå bær

GIFTIGE PLANTER: De åtte barna i Heimvang familiebarnehage leker og plukker. Hvis et barn spiser bær eller plantedeler fra denne, må man kontakte Giftinformasjonen. De kan være blå , lilla, rosa, hvite eller røde.


Det å finne informasjon om at blåbær ikke er giftig (men til og med spiselig) kan . I eldre litteratur kan man lese at bærene av blokkebær er giftige , men ingen giftige. Der skal dog heldigvis en.

Odin (5) spiste livsfarlige bær på lekeplassen – endte på sykehus. Askim kommune er kjent med saken og skal nå fjerne de giftige buskene fra parken. Mange tror at disse bærene er giftige , men sannheten er at Aronia inneholder nesten dobbelt så mye antioksidanter som blåbær og er noe av . Den bittersøde natskygge med bær , der ligner tomater, kan være livsfarlig. Kilde: Per Mølgaar der har skrevet bogen Giftige planter i naturen, . Men har vært ute mye i år og plukket blåbær. Det har vært en utbredt oppfatning at blokkebæra var giftige eller at de hadde en berusende . Almindelig Mahonie, Mahonia aquifolium, har som du skriver de flotteste blå bær.


Den farlige parasitten revens dvergbendelorm sprer seg til norske blåbær via reven.

Mennesker som spiser infiserte bær kan få dødelig kreft. Det finnes også mange giftige bær du må unngå. Et eksempel på giftig bær er de røde og blå bærene som vokser på liljekonvall og andre . Blokkebær (Vaccinium uliginosum), eller skinntryte, er en dvergbusk som ligner mye på blåbær. I Norge er den upopulær ettersom bærene ikke smaker så godt . Hele planten med unnak av den røde fruktkappen er giftig.


Enkelte sorter har røde bær , og de bør ikke plantes i nærheten av der hvor små barn leker, som . Det er en hekk som er mer giftig enn tujaen. Firblad ligner på blåbær , men ikke spis dem. Man ser tydelig at både blad og . Både småbarnsforeldre og andre kan ha nytte av å vite hvilke planter som er giftige. Nedenfor har vi listet opp noen av de giftige plantene vi oftest finner i norske . Så langt mine søk viser så er ikke sargenteple giftig. Den har gule blomster på våren, og disse flotte blå bærene på høsten.


De svarte bærene er alt annet enn giftig og inneholder faktisk dobbelt så mye antioksidanter som blåbær. Dessuten er det veldig mulig at du . Den norske floraen er full av giftige planter og bær. Barna lærer seg til at de skal smake på blåbær og tyttebær, så når det kommer bær på busker og trær, ser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg