fredag 11. november 2016

Dyrke salat i hagen

Du kan fylle dine salatskåler hele sommeren med ferske grøder etter å ha plantet salat. For kostnaden av en pakke frø, kan du fråtse i salat fra vår til høst. En av de største hagetrendene er uten tvil den lille grønnsakshagen. Hjem Hage Derfor skal du dyrke salat i krukker.


Isbergsalat smaker kjempegodt og er ideell å dyrke i en stor, sneglesikker krukke. Salat er veldig enkelt å dyrke og kan høstes flere ganger i løpet av sesongen.

Det går fint å så i flere omganger direkte i hagen , i plantekassen, i balkongkassen . I år begynte vi å spise salat fra varmbenken tidlig i mars. I fjor hadde vi feldsalat og brønnkarse fra kjøkkenhagen til lunsj 22. Denne inneholder bare 12 alle dyrket i skogshagen hans. Her dyrkes det: Reddik, salat og krydderurter, jordbær og en hel del . Disse grønnsakene kan nemlig dyrkes igjen og igjen!


Det er så herlig å dyrke ekte varer og mer nærdyrket enn dette, kan det. Snegler trives godt under fiberduken og de har gjerne fest på salat og .

Salat , reddik, gulrøtter og potet er grønnsaker som er enkle å så, dyrke og høste selv. Friske grønnsaker fra egen hage er in. De som dyrker sin egen salat vet hvordan de skal ta vare på den og gjødsle den.


Da står ingenting i veien for ren nytelse . Vil du tilføye noe nytt i salaten , anbefaler Bjørnerud å bruke ”ugresset” . Flere pallekarmer i hagen skal fylles med selvdyrket mat. Ti tips til våronn i hagen. Det finnes et stort utvalg salater du lett kan dyrke frem. Bytt ut blomsterbedet med jordbær, salat og urter, og vips - din egen lille. Kort veksttid og middels krav til temperatur og næring gjør salat til en vekst med store muligheter i økologisk dyrking.


Dyrk urter i vinduskarmen eller poteter og gulrøtter i hagen. Tomater trenger en oppstart inne, og sås innendørs 6-uker før den plantes ut i hagen. Alle har plass til å dyrke selv. Salaten vil gjerne ha fuktig jord og litt skygge.


Her får du nyttige tips til hvordan du kan dyrke og høste frisk og god salat gjennom. Bland gjerne frø av forskjellige sorter og typer salat i en pose, f. Har du en hage eller en nabo som vil låne bort litt jor kan du dyrke direkte i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg