mandag 21. november 2016

Norsk geit

Geiterasene vil her bli presentert med informasjon om opprinnelse, omfang, egenskaper og kjennetegn, samt opplysninger om kontaktpersoner der det er slike. Les HT Sau og andre fagfolk sine beste tips ved beiteslipp i Sau og Geit nr. Tamgeiter holdes i alle verdensdeler.


Det finnes en mengde raser og . Gå til Geit i Norge - Den norske geitavlen administreres av NSG,.

Geita er robust og nøysom, og egner seg for å gå på utmarksbeite. I norsk husdyrproduksjon blir geita likevel holdt innendørs størstedelen av . Nøkkelen til å finne en kur mot den dødelige hjernesykdommen skrantesjuke hos hjortedyr, kugalskap hos storfe og skrapesyke hos sau, kan ligge hos norsk. Norge har lenge hatt høy forekomst av virussykdommen CAE som vanligvis gir leddbetennelse hos geitene. Paratuberkulose er meget sjelden hos storfe og sau.


Norske geiter brukes først og fremst . Velkommen til Helsetjenesten for geit.

Her kan du lese om helse og velferd hos geit i Norge. Du får oppdatert fagstoff om forebygging, sjukdom . Det er ting som kan tyde på at norsk mjølkegeit sitter på nøkkelen til å. Norsk geit har noe som ingen andre har - nemlig ingen prionprotein. Islandsgeita eller den islandske landnåmsgeita har òg opphavet sitt i norrøne geiter. I forrige uke kom rapporten fra forskere ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) som sa at bruk av Nofence på geit ikke fører . I Norge er etterspørselen lav, og dermed blir utrolig mange kje og geitebukker drept og kastet hvert eneste år.


Geit er det mest spiste kjøttet på verdensbasis. I uminnelige tider er norsk geitehold forbundet med beitende flokker i fjellet om sommeren. Et nøysomt dyr som utnytter karrige naturressurser . Ansvarlig redaktør: Sissel Skjervum Bjerkehagen.


Norsk Sau og Geit : – Frykter at vi bare ser toppen av isfjellet. I fjor ble den smittsomme og dødelige hjernesykdommen skrantesjuke hos hjortedyr oppdaget for første gang i Norge. Foreninger og forbund - Yrkessammenslutninger.


Melkeproduksjonen i Norge på geit er i hovedsak basert på norsk melkegeit.

Ledige stillinger, bedriftspresentasjoner, traineeprogrammer og yrkesguide. Startsiden for jobb og karriere i Norge. Heilt spesielle geiter utan prionprotein kan vera nøkkjelen til å utvikla verknadsfulle behandlingar for prionsjukdommar og moglegvis måtar å . Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og kunngjøringer. Geita Lille-Feta beiter på en øy utenfor Flekkefjord i Vest-Agder.


Fjernadopsjonen av Lille-Feta er mitt bidrag mot at Norge gror igjen. Se vedlagt høringsuttalelse. Høringsuttalelsen sendes også i brevpost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg