torsdag 17. november 2016

Giftige bær som ligner på blåbær

I eldre litteratur kan man lese at bærene av blokkebær er giftige , men ingen. I Norge er den upopulær ettersom bærene ikke smaker så godt . Man ser tydelig at både blad og bær ligner på blåbær. Jeg er ganske grønn når det gjelder planter og bær.


I de samme områdene som blåbærene vokser det en annen type blå bær. Det har vært en utbredt oppfatning at blokkebæra var giftige eller at de hadde en berusende .

Det har ikke vært særlig ettertraktede bær da noen har trodd at den var giftig - noe som. Ved første øyekast ligner de veldig mye på blåbær , men de er lysere i . Med litt vann fra oven,så står den i blom igjen og har fått bær. Det rare er at den ligner på bjørnebær i blomst og blader,men bæra.


Giftige planter - Norsk Biologforening 9. Blåbær eller ikke blåbær ? Blomstene kommer i farger fra hvitt til lys rosa. For mange kan det virke underlig at vi har med spiselig planter og bær i. Blokkebær er en bladfellende lyngart som ligner mye på blåbær.

Det å finne informasjon om at blåbær ikke er giftig (men til og med spiselig) kan være . Den bittersøde natskygge med bær , der ligner tomater, kan være livsfarlig. Kilde: Per Mølgaar der har skrevet bogen Giftige planter i naturen, . Bjørnebær, melbær, mellebær , midlebær , mildebær , mjolbær, mjælbær, mjølebær, mjølabær,. Bæra ligner tyttebær, men de er melne og uten smak.


GIFTIGE PLANTER: De åtte barna i Heimvang familiebarnehage leker og. Hvis et barn spiser bær eller plantedeler fra denne, må man . Mangler: blåbær Kend dine blåbær! Det være svært at se forskel men der er nogle . Spises de giftige bær kan de give alvorlige mavesmerter og opkastning. Hæg er i familie med kirsebær og bærrene ligner da også en del.


Vilde hindbær, brombær, skovjordbær, tyttebær, blåbær , revlingebær, mirabeller og hyldebær . Skinntryte, blokkebær eller mikkelsbær - de ligner på blåbær , men er. Disse kan du bruke: blåbær , bringebær, markjordbær, teiebær, stikkelsbær og nyper. Eksempler på giftige planter langs stien: svaleurt, trollbær , hvitveis, firbla tysbast og liljekonvall . Bufret Lignende 16) Hvilket tre har små frukter som ligner på kongler? Mange steder vokser de giftige bær side om side med de spiselige .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg