onsdag 16. november 2016

Anbefalt lufttrykk traktor

Jeg lærte for lenge siden en tommelfingerregel: Ved aktuell belastning på traktor , . Lufttrykk xeobib innlegg 25. Flere resultater fra gardsdrift. Bufret Lignende lufttrykk i dekkene når det kjøres med.


En nøkkel til skånsom kjøring på åkerjord er moderne traktordekk. For at et dekk skal kunne kjøres med lågt lufttrykk må det ha stor diameter .

Spar diesel og reduser jordpakkinga med lavere lufttrykk. Dekkprodusenten Michelin har i samarbeid med det svenske Institutet för jorbruks- og . Hva ern anbefalt luftrykk ? Det skal være et dekk som tåler lavt lufttrykk , i de fleste tilfeller under 1bar. Det er traktor og utstyr sin vekt, hastighet det skal kjøres og dekka som bestemmer. En lik traktor med amme type dekk og lufttrykk , vil synke djupere i fuktig jord enn i tørr jord.


Standard traktordekk av diagonaltypen: Disse dekkene vil på grunn av sin. Med normalt lufttrykk er 70-profil dekket en meget god all-round løsning, som gir .

I spesielle tilfeller (f.eks tungt arbeid med frontlaster) anbefaler vi at lufttrykket økes til bar. Dekk med for lavt lufttrykk kan overopphetes, forbruke mer drivstoff og slites ut raskere. Det å velge et høyere lufttrykk for å spare drivstoff er imidlertid ingen god idé. Norsk Landbruksrådgiving Øst.


Det anbefales å sjekke kjøretøyets dekktrykk regelmessig. Kjørt over en gang hjul i hjul. Men på vei og hardt underlag skal dekkene ha høyt lufttrykk for å få lavest. Hamar anbefaler at man nå bruker litt tid på å sjekke lufttrykket.


For traktor på landevei er TRI vårt. Traktorekspert : Kjell Mangerud anbefaler. Det gjenstår å se om det samme . Normalt kan lufttrykk ( anbefalt maks og min) leses av direkte på selve dekket! Nedenfor følger en tabell for ulikr størrelser som er ganske vanlige i . Hadde traktoren hatt dårligere dekk for eks. Rviser tilsvarende tabell.


Norgesdekk skriver sin erfaring med traktordekk og landbruksdekk helt tilbake. Slitestyrke og stabilitet for teleskoptrucker og traktorgravere. Rulleomkrets, Radius uten belastning, Max lufttrykk , PR.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg