onsdag 13. juni 2018

Flåttbitt når kontakte lege

Det er ikke nødvendig å gå til lege bare fordi man blir bitt av flått , men det er viktig å fjerne den så fort man oppdager den. Når bør du kontakte lege ? Hvis det etter 1-uker etter flåttbitt kommer til syne et utslett (erytema migrans) rundt bittstedet. Ved feber, hovne lymfekjertler eller . Hvis du ser en rød ring ved bittstedet, bør du oppsøke lege.

Alle blir litt røde akkurat når flåtten har bitt, men dersom dette rødlige utslettet . Dyr som hunder og katter må også undersøkes for flått når man kommer hjem. Video som viser korrekt fjerning av flått ved flåttbitt , samt informasjon om. Dersom du har mistanke om borreliose, må du uansett oppsøke lege så snart som råd . Lille Malin ble bitt av flått på ryggen.


Om det kommer et rødt utslett med ring rundt, så ta kontakt med lege. Bakterien kan smitte til mennesker ved direkte kontakt med syke eller smittebærende dyr, ved dyrebitt, . Hvor langt nord i Norge finnes det flått ?

Bør jeg oppsøke lege etter et flåttbitt ? Borreliose overføres ved flåttbitt , men kun en liten andel av flåttbitt fører til borreliose. Dersom du får et rødt utslett som brer seg rundt flåttbittet , må du kontakte lege. Dessverre er det slik at når sommeren endelig inntar landet vårt, så dukker det opp. Derimot bør lege kontaktes hvis det utvikler seg et ringformet utslett rundt . Risikoen for å få borreliose etter et flåttbitt er liten, bare rundt to prosent. Kontakt alltid lege ved mistanke om borreliose.


Dersom man har et slikt utslett, bør man kontakte lege. Flåttbitt hos barn - Dersom flåtten fjernes innen et døgn, vil den sannsynligvis ikke. Du skal uansett oppsøke lege med en gang og få en antibiotikakur.


Oppsøker du legen for å teste deg for borreliose kort tid etter å ha. Mennesker som er blitt bitt, men som ikke har fått utslett, bør også kontakte lege hvis de . Skogflåtten har mange ulike navn, men som oftest kalles den bare flått eller skogflått. Mange som er blitt syke av flåttbitt , venter for lenge med å gå til lege. Da øker risikoen for langtidsplager.


Den suger blod av fugl og pattedyr, inkludert mennesker, og den kan i den.

UTSLETT AV RINGORDet er lett å bli bekymret når barnet kommer hjem. Flått er en liten edderkoppaktig midd. Lege svarer på spørsmål om flåttbitt. En ny norsk studie viser at.


Hos prosent av disse var betennelsen en følge av flåttbitt. Men får du Ole Willes reaksjon til høyre, er det mulig legen ikke vet at flåtten kan ha. Til venstre er det vanlige utslettet av borreliasmittet flått.


Enkle råd mot smitte er å bruke langbukser i områder med mye flått og å sjekke. Det anbefales å ta kontakt med lege snarest når flåttbitt gir såkalt borreliaring . Ved symptomer er det viktig at du tar kontakt med lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg