onsdag 6. juni 2018

Møll arter norge

Møll kan se små og ufarlige ut, men de kan forårsake store skader på klær, tekstiler, lagrede produkter og på verdifulle gjenstander. Ikke alle artene er små, en av de store artene i denne gruppen er vanlig tredreper , der. Grupper som vanligvis regnes som møll og som har et norsk navn, er:.


Fargene hos møll er gjerne gylne, sølvaktige eller med metallglinsende flekker. Flatmøll (Agonopterix heracliana) opptrer ofte i mengder innendørs, særlig. Slekten Agonopterix teller over ulike arter i Norge , men A.

Les om forskjellige artene , og hvilke tiltak som er anbefalte for å bekjempe de. Andre type møll , som tørrfruktmøll , leverer av næringsmidler som korn, ris og nøtter. Noen av disse artene kan være svært . Den tilhører hvitvingefamilien, som har arter i Norge , deriblant den velkjente. De fleste sommerfugler er møll og nattsvermere. Familie: Ekte møll (Tineidae).


Alle aktiviteter, Amfibium og krypdyr, BEKKIS, Bilder og video. Rundt arter er påvist i Norge , inkludert store og flotte arter som dødningehodesvermer og. Dette er en stor møll (stor som en sommerfugl).

I Sverige er det funnet arter , bare av gressmøll. Eupithecia innotata) og møll - artene Bucculatrix . Norge er i utgangspunktet alle arter som finnes i denne typen substrat i. Oinophila v-flava (Tineidae, ekte møll ) – ikke risikovurdert. Små-sommerfugler, micros eller møll , med ca 1. Mange bestander av sjeldne arter er ofte randpopulasjoner i Norge , dvs. TreInitiator Dyreriket Insekter Sommerfugler Sølvmøll.


En liten sommerfuglfamilie med sølvhvite møll. Samtlige arter i Norge lever av insekter og edderkopper, og jakter om natten. Det er ikke færre arter nå enn før.


For selv om flere har dødd ut, . Tagged Donald Trump, møll , Neonata donaldtrumpi, Rannveig M. Der finner du også mye informasjon om mange arter og nøytral informasjon om. Det finnes imidlertid fortsatt en del familier av småsommerfugler ( møll ) som. Katalogen har med alle arter som er påvist i Sverige, Norge , Danmark og Finland. Det finnes mange titalls arter av møll (type stor)(Heter egentlig nattsvermere elle Sphingidae) i Norge.


Flesteparten er vanlige og kan sees hver kveld hvis man . Søramerikansk tomatmøll er kjent som en alvorlig skadegjører i tomatdyrking.

Smittekilden til det første funnet i Norge er ikke kjent, men Tuta. Rar møll oppkalt etter Donald Trump. Opplysningene om nye møll - arter er sjelden noen verdensbegivenhet, men i dette tilfellet har biologen.


Norge henger definitivt med på internasjonale forskningstrender. Det importeres stadig til Norge. Bufret Lignende Vanlige møllarter. Larven av tørrfuktmøll angriper først og fremst tørket frukt, nøtter uten skall ( f.eks. peanøtter) og mandler, men . Minérere er ofte møll som bruker bladene som føde til larvene.


Møll finnes i mange forskjellige arter , men de mest vanlige i Norge er tørrfruktmøll , melmøll, daddelmøll og kakaomøll. Melmøll (Ephestia kuehniella) angriper . Men enkelte begynte å spørre seg om denne storstilte møllkrigen virkelig. Disse spenningene vil trolig melde seg igjen også i Norge , i og med at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg