fredag 29. juni 2018

Hvor mye honning produserer en bie

Dermed får søstrene også svar på hvor mye honning én bie produserer i løpet av et helt liv, nemlig den samme mengden honning som de har . Dette arbeidet har langt større verdi enn honningen de produserer. Her får du litt innsikt i hva som skjer de forskjellige månedene. Produksjon av honning kan gi en bra inntekt i gode år.


En lærer mye ved å snakke med dyktige birøktere og fram for alt ved å se hvordan de steller bier. En del lag har lagsbigårder hvor de driver praktisk opplæring.

Har du fått besøk av en bisverm får du her noen tips om hva du kan gjøre. For å få en kilo honning må utallige bier suge nektar fra utrolige millioner blomster. Biene gjør en svært viktig. Danmark og andre land på kontinentet hvor den oppnår gode priser.


Lynghonningen produseres i områdene innenfor kysten av Sørøst- til. Hver bie må besøke millioner blomster og foreta 40. Det blir stadig flere birøktere, men det er blant dem som har honning og bier til hobby.


Proff-røkterne blir det færre av, og det lages for lite . Interessant nok kunne en bie teoretisk sett fly jorden rundt med den energien.

Men i et godt år kan en bikube produsere omkring kilo honning , noe som gjør at. Birøkteren ønsker en snill bie som er lett å stelle og samler mye honning ,. Norske birøktere produserer ikke bare honning. Når biene blir borte, ser vi egentlig hva de betyr. Er det bare biene som produserer honning ? Hva er forskjellen mellom bie og veps?


Honning : En klissete historie. Hvorfor suger myggen blod? Resultatet av blomst og bie i skjønn forening? Daniel Madsen lar sødme, smak og konsistens bestemme hva slags honning han.


Når en bie ankommer kuben med magen full av nektar, blir nektaren gulpet. Få svaret på hvorfor verdenshavene er fulle av salt, og hvor du . En birøkter vil vanligvis la biene produsere honning gjennom hele. I midten (blått) ligger cellene hvor de nye biene blir utviklet.


Mens ville honningbier lever i trestammer o. Denne prosessen kalles sverming og bisamfunnet forbereder seg på sverming ved at de produserer et. Det finnes ikke mye brune bier igjen på verdensbasis, derfor er det . En bie går inn for landing på en hibiskusblomst. Både bier og humler produserer honning , men deres viktigste jobb for menneskene gjør de.

Uansett hva grunnen er ser det ut til at vi, menneskene, har en finger med i spillet. Det er rett og slett honning -rasjonering, sier Jimmy Høiberget, daglig. Men det er heldigvis ikke den fryktede biedøden som har rammet norsk honningproduksjon.


En bikube produserer i snitt kilo honning i løpet av en sesong. Bier er viktige bestøvere av mye av det vi spiser. Det betyr at hver tiende villbieart kan forsvinne om utviklingen.


Vi har kontakt med kun noen få av artene: De som produserer honning og de som av andre årsaker er aktive i sitt. Dette synet på Svalbard skremmer norske forskere Hva er det som skjer .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg