torsdag 7. juni 2018

Ridderspore blomstringstid

Riddersporer er noen av hagens mest høyreiste og staselige blomster. Etter blomstring kan planten skjæres tilbake, og den vil da ofte belønne deg med enda. Jeg har brukt månedsangivelser for blomstring etter kilder, disse stemmer for det.


Bildet øverst i bloggposten viser riddersporer , storhjelm og . Skal du plante ridderspore i haven?

Hvis du løbende fjerner de visne blomsterstande, vil du kunne fremtvinge endnu en blomstring i efteråret. Her kommer gartnerens meny for en hage som gir deg blomstring hele sommeren. Såtid: April–mai (inne), mai–juni (ute).


Blomsterfarge: Hvit med svart midt. Hos meg er det to stauder som utmerker seg med lang blomstring. Lavendel og ridderspore har blomstret helt siden juni, men de siste . Har blå, hvit eller rosa farge.

Trives på solrik plass, og i næringsrik jord. Må ha jevn fuktighet og go drenert jord. Unngå vindfylt plassering. Det betyr at du må ta hensyn til høyde, blomstringstid , solforhold og. Det er riddersporer tid i hagen min om dagen!


Denne sorten har en veldig lang blomstringstid og blomstrer hele. Fin sammen med: En rekke planter som ridderspore (Delphinium), floks . Stauder tilfører hagen frodighet og rik blomstring. Gjødsle med naturgjødsel på våren, etter blomstring kan det være lurt og strø. Så får du blomstring kommende sommer. På denne måten unngår en også mjøldogg i bladverket i somre.


Latinsk navn: Delphinium x cultorum. Tidspunkt for såing: februar - april (inne ) mai - juni (ute) Antall i pakken: . Og så ridderspore , som jeg har et svært bed med. De har forskjellig blomstringstid , hardførhet og krav til jord- og solforhold.


Staudebed med sart rosa fingerbøl og blå riddersporer i forgrunden.

Nedskjæring etter blomstring gir nytt. Denne imponerende sommerplante er særdeles. Tips til planter med lang blomstring når du skal lage blomsterbed. Både floks, klematis president, lavendel og riddersporer er blant de jeg.


Helleborus Niger er i ferd med å ta en lang hvilepause etter blomstring fra jul til (og med) . Høj og statelig ridderspore med store blomster i en intens dybblå nuance.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg