onsdag 17. september 2014

Gjødselplanlegging

En gjødslingsplan skal tilfredsstille kravet for utbetaling av tilskudd. En god gjødslingsplan vil i tillegg gi grunnlaget . Hjemmel: Fastsatt av Landbruksdepartementet (nå Landbruks- og matdepartementet) 1. Norges Bondelag og Norsk . Forskriften gjelder alle foretak som disponerer jordbruksareal og som har rett til produksjonstilskudd. I mange år har vi hatt krav til gjødselplaner.

Alle som mottar produksjonstilskudd underskriver hvert år på at de har en gjødselplan. Navn, Areal daa, Jord- art, For- grøde, Næringsbehov, Husdyrgjødsel VÅR . Re: Program for gjødselplan. Jeg bruker Skifteplan fra Agrodata. Landbruksdirektoratet skal ivareta direktoratsoppgaver for Landbruks- og matdepartementet (LMD).


Gjødslingsplanlegging har som formål å gi grunnlag for kvalitetsmessig god avling, begrense avrenning til vassdrag og tap til luft av . Brudd på forskriften kan medføre trekk i . På denne siden er det samlet generelle betraktninger omkring gjødslingsplanlegging, som gjelder for alle vekster.

Gjødslingsplan er et viktig redskap for økonomisk og miljømessig tilpassing av drifta på gården. Alle foretak som disponerer jordbruksareal . De som ønsker at landbrukskontoret skal utarbeide gjødslingsplan må melde fra til landbrukskontoret senest innen 15. Gjødselplanlegging og jordprøvetaking. Etter forskrift om gjødslingsplanlegging er alle som driver jordbruk og som har rett til produksjonstilskudd pliktig til å ha årlig gjødselplan , denne erstatter tidligere . Over deltagere var med på første kurskveld og fikk innføring i jordbunnslære og gjødsling.


Kommentar: Kurs for Agder banemesterlaug, Kristiansand 13. Avgrensninger og problemstilinger. En teoretisk gjennomgang av viktige aspekter ved gjødselplanlegging og modeller som brukes.


Alle som søkjer produksjonstilskott, må ha gjødselsplan for å unngå trekk i tilskottet. Botnan- Oppdal Landbruksrådgivning. FOR Å FÅ KUNNE PRODUSERE ETT GODT GROVFÔR MED ET . Skifteplan er et system for utarbeidelse av gjødselplaner , plantevernjournal, miljøplaner og pliktige og andre registreringer til KSL-dokumentasjon. Formålet med gjødselplanlegging er å avgrense avrenning av næringsstoff til vassdrag og luft og gje grunnlag for ein kvalitetsmessig god avling. GJPLAN versjon : EDB-program for gjødselplanlegging i jordbruket : brukerveiledning.


Navn: Statens fagtjeneste for landbruket. Oversikt over tilskuddsordninger i landbruket. Skemaer for tilskuddsordninger.

Kommunedelplan for landbruk. Miljøplan i jordbruket inngår som en del av kvalitetssystem i landbruket, KSL. I følge forskrift om gjødselplanlegging skal det tas jordprøver hvert .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg