onsdag 10. september 2014

Lakseoppdrett fakta

I lakseoppdretten i Norge er det fokus på fiskevelfer miljø og mattrygghet gjennom hele livssyklusen til laksen. Fakta om fiskeoppdrett og oppdrettsfisk. Foto: Iselin Linstad Hauge. Fiskeoppdrett er en form for akvakultur, der man føder opp fisk.


Globalt er oppdrett av karpefisker utbredt.

Bufret Lignende Norsk laks er noe av det sunneste og beste man kan spise. Altfor mange overser fakta i debatten om lakseoppdrett. De foretrekker å leve på inngrodde, følelsesladde myter.


Hva betyr havbruk for Norge og verden? Hvilke problemer må oppdrettsnæringen løse? Her finner du fortellinger og fakta om en viktig . Havforskningsinstituttet gir forvaltningsstøtte og kunnskapsbaserte råd til statsforvaltningen, i første rekke Nærings- og fiskeridepartementet .

HAVBRUK – en næring i vekst. De mener at den faglige diskusjonen om problemene er basert på mye følelser og lite fornuft, og har etterlyst en diskusjon basert på vitenskapelige fakta. Oppdrettsanleggene en også en betydelig kilde til . Det blir stadig viktigere i en tid med ekspansiv . Ett av bransjeforeningens mål er å fremme faglig veiledning og informasjon til oppdretterne.


Dette bidrar til å gjøre næringen mer konkurransekraftig, samtidig . En kilo laks i uken er ingen helserisiko. Mattilsynet: Farligere ikke å spise laks. Bare i fjor produserte Norge rundt prosent av hele verdens produksjon av atlantisk laks , noe som tilsvarer 1. Råvarebruk og effektivitet i norsk lakseoppdrett. Resultatene i fakta -arket er hentet fra prosjektene. Lakseoppdrett har vokst seg til en svært omfattende næring i Norge som gir store.


For dager siden - Laks er en benfiskart i laksefamilien. Det er den mest verdifulle ferskvannsfisken i Norge. Laksen er meget ettertraktet både som matfisk og .

Norge har låst seg fast i sjøbasert oppdrett , sier professor. Kva er så fakta om antibiotikabruken i oppdrettsnæringa? I norsk kjøtproduksjon blir . Hvert år gjøres en risikovurdering av norsk oppdrettsnæring.


Mesteparten av vår laks fra drift i Norge eksporteres til Europa, USA og Asia. For dager siden - Gründarar i Romsdal satsar stort på oppdrett av laks på land. No trur dei vi ser starten på eit nytt havbruks-eventyr i Noreg, utan verken lakselus . For at Norge skal være best til å oppdrette laks i lukkede anlegg, trengs. Om prosjektene og partnere: ExcelAQUA er et 3-årig prosjekt . BÆREKRAFTIG OG EFFEKTIV MATPRODUKSJON.


Familiebedriften Bjørøya har i dag nesten millioner laks i sjøen. Dag Sletmo i DNB Ocean Industries, Global seafood gir deg ni fakta du må vite før du investerer i laks. Laks surfer på en rekke veldig sterke . Dessuten inneholder laksen flere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg