fredag 19. september 2014

Huggormbitt allergi

Mange tror at reaksjoner på huggormbitt skyldes allergi. Hvis det er overført gift under bittet, blir det en betennelsesreaksjon i huden rundt bittstedet. Noen reagerer på huggormbitt med kraftig allergisk. Dette må derfor vurderes av en lege. Huggormen er Norges eneste giftige slange.


Symptomene ved huggormbitt.

Legen undersøkte tilstanden, og gav meg to antihistamintabletter for å motvirke eventuelle allergiske reaksjoner. Jeg har imidlertid aldri hatt . Vepsestikk kan være svært alvorlig dersom man er allergisk - vet du hva du skal gjøre da? Et huggormbitt ser vanligvis ut som to punktformige prikker med 3-9. De siste årene har Giftinformasjonen registrert en økning i antall henvendelser angående hoggormbitt.


Alle barn som blir utsatt for huggormbitt bør innlegges på sykehus. Ved alvorlige allergiske reaksjoner kan det være nødvendig med ytterligere behandling. Hvordan unngår man å bli bitt, og hva gjør man hvis uhellet er ute?


Vi vil understreke at dette er en forgiftningsreaksjon, ikke allergi.

Hundene reagerer ikke allergisk på giften fra huggorm slik de kan gjøre etter vepsestikk og biestikk. Etter et huggormbitt må hunden til veterinær umiddelbart. Kortison demper allergiske reaksjoner, men selv om noen hunder kan få allergi - liknende reaksjoner etter huggormbitt skyldes dette reaksjon på giften og ikke en.


Giften fra et huggormbitt sprøytes inn i vevet, som brytes ne noe som. For barn under år, eldre, gravide, de som er allergiske , personer med nedsatt allmenntilstan eller de som er bitt andre steder enn i armer og ben, er det . MEN HUSK: noen viser symptomer først etter noen timer, så oppsøk alltid veterinær straks ved mistanke om huggormbitt. Ring dyrlegen og fortell at dere er på . Videoen viser barn som er bitt av huggorm og som har blitt syke. Ved huggormbitt vil barnet ofte ha et. Det viste seg at Tylar var allergisk mot huggormbitt.


I verste fall kan barnet være allergisk mot veps- eller bistikk, og. På vår klinikk har vi ofte behandling av mange huggormbitt på våren og på. Prednisolon motvirker akutt allergisk reaksjon og hevelse på bittstedet. Det er uhyre sjelden noen dør av huggormbitt. Deretter bør du oppsøke dyrlege umiddelbart.


Store hunder bør gå rolig til bilen, små . Grunnen er at det finnes veldig god behandling mot huggormbitt. Et stikk er som regel ufarlig, for barn som ikke er allergiske.

Den vanligste senskaden etter huggormbitt er nyreskader. VI HAR FÅTT INN HUGGORMBITT SÅ TIDLIG SOM 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg