fredag 14. november 2014

Brunsnegle felle øl

En skål eller isboks med øl er en effektiv felle i kampen mot den forhatte brunsneglen , viser undersøkelser ledet av professor Christoffer . Og den er nesten helt gratis å lage. Vi har testet en ny type sneglefelle som trolig blir å få kjøpt i norske hagesentre neste år. Danske Michael Christian Petersens (40) sneglefelle koster bare øre.


Les også: Slik bør du ABSOLUTT IKKE drepe brunsneglen.

Og har du ikke spraymalt, foreslår Petersen å bruke alkoholfritt øl. Tøm 1-dl mørkt øl , eller bland lunkent vann og maltekstakt (jeg brukte mørkt øl med alkohol),. Jeg brukte to feller , èn i hvert hjørne av hagen. Du trenger en tom iskremboks, en spade og øl.


Den mye omtalte brunsneglen er tema for diskusjon for de fleste hageeire. Nå er brunsneglene ute hver kveld og forsyner seg grådig av alt som vokser. Man kan lokke sneglene i feller , og da er øl et godt lokkemiddel.


FOTO: Wee Trading Magne Skogland fant opp sin egen sneglefelle.

Brunsneglene begynte å komme for år siden, og har økt hvert år siden da. Slik kan du unngå invasjon av brunsneglen. Kjøp det aller billigste ølet du finner, og tøm fellene jevnlig.


Det har ingenting å si om det er . Lag en derfor en sneglefelle av en plastboks, for eksempel en isboks, og lag noen rør inn til boksen. Sneglene vil slite med å komme seg ut, . FELLER : Brunskogsneglen kan fanges i feller med øl. Kjell Herskedal, NTB scanpix. Det er blant sneglenes favoritt. Ved å lokke sneglene med øl , får de i seg gift i stedet, og dermed dør.


VØRTERØLFELLE MED LECAEn brunsnegl har gått i vørterølfella. Det finnes mange slags feller og ulike åter som kan brukes til å samle og. Man kan enten smitte brunsneglen med en bakteriebærende rundorm,. Cathrine, pizza og vørterøl (kan også servere sneglene vanlig øl ). Michael var lei snegler i hagen - oppfant genial felle.


Fellen på bildet har kun ligget i minutter, og har allerede tiltrukket seg mange snegler, forklarer Michael. Kvinne fant brunsnegle i lunsjen på Oslo-hotell.

Noen sverger til kaffe, andre til øl. Noen bruker feller , andre går mer direkte og brutalt til verks med saks. Atter andre søker hjelp i naturen og . For vel var han på jakt etter slimete vesener da han helte øl i fellen sin, men da fortrinnsvis brunsnegler - eller hagemordere som de kalles.


Du kan også kjøpe ferdige feller på hagesentre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg