torsdag 20. november 2014

Hvordan bruke hel kardemomme

Her viser jeg hvordan man maler kardemommefrøene selv. Av en pakke med hel kardemomme satt jeg igjen med et par spiseskjeer med frø. Her er det nettopp de hele fruktkapslene det folk flest kjøper, ikke ferdig malt kardemomme. Plutselig går det opp for meg at kardemomme slett ikke kommer fra en by.


I oppskriften står det at jeg skal ha stk hel kardemomme.

Kardemomme egner seg godt til krydring av søt mat, spesielt bakverk og desserter. Hos Jacobs får du både kardemomme og en rekke andre krydder. Mens araberne bruker kardemomme i kaffen, bruker skandinavene den i. Frøkapslene kan være grønne, brune. Eller klikk her for å vise de beste oppskriftene som bruker Kardemomme som en av ingrediensene.


Ansikts såper bruke kardemomme å bibringe en varmende følelse på skin. Hvis bakken kardemomme er nødvendig, er det tilrådelig å male frøene fra en hel pod med en morter eller krydderkvern .

Har ett stykke hel ingefærrrot liggende på krydderhylla. Ingefærrot i kombinasjon med kardemomme gir teen en spennende smak av Midt-Østen. Noe helt annet: hvordan skreller dere ingefæren uten at den blir helt ødelagt . Hel kardemomme Spørsmål om matvarer og oppskrifter. De hadde både grønn og sort, men jeg går utifra at jeg skal bruke den sorte?


Kardemommekapsler og hel kanel er noe annet enn ferdig malt krydder kjøpt i. Her har jeg brukt hel kardemomme , hel nellik, kanelstang og noen. Det går selvfølgelig fint an å bruke andre krydder, men best blir det om du . Du må benytte hele kardemommefrø i denne oppskriften. Må nok ut på leit etter hel kardemomme ja!


Det dufter himmelskt og det var artig å bruke kardemomme istedet for kanel! Personer som har infeksjoner er foreslått å forbruke kardemomme som er kjent for å forebygge. Hvis du trenger å jorde kardemomme , anbefales det å male frøene fra en hel pod med en morter og krydderkvern. Med kardemomme menes som regel grønn kardemomme (Elettaria cardamomum),. Hvis du bruker en oppskrift som krever hel kardemomme , men du har bare bakken, kan du erstatte bakken for hele kardemomme.


Innlegg om kardemomme skrevet av Truls Isaksen.

Gamle kjerringråd får en ny vår når vi bruker varme og helende krydder i helsebrygg som . De grønne frøkapslene har en spennende kardemommesmak. Ypperlig som smakstilsetning i drikker som gløgg, te, kaffe eller øl. Grønn kardemomme i hel form må me så akkurat her tar jeg tilbake det du sa. Du kan også bruke fennikelfrø, enten i tillegg eller istedet for.


Det er mange gode grunner til å bruke mer krydderurter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg