onsdag 12. november 2014

Hva kan sås i mai

Gode tips og råd om hva du kan gjøre i hagen i mai. Du lykkes best med gressplen som sås om våren eller høsten. En regnvåt uke i mai med etterfølgende . Vi gir noen råd om hva som trenger å sås når. Persille - Petroselinum crispum ( Kan også sås i mai ) Gresskar - Cucurbita .

Apotekerkattost - Malva sylvestris ( kan også sås i april) Asarina - Asarina . Du kan også plante løk i potter for tidligere blomstring, som du i starten setter frostfritt. Kommer du over gode tilbud på hagesentre i begynnelsen av mai , bør du . Det hender jeg i vårlig begeistring noen milde dager på våren tenker at nå er det så fint at jeg kan plante ut sommerplantene. En blomstereng med ringblomster, kornblomster og valmuer kan du så direkte i. Som alltid er det vanskelig å si helt eksakt hva som er riktig . Har du aldri prøvd å så før,.


Både salat og urter kan med fordel sås i krukker eller kasser.

Her vi bor i Oslo pleier det å gå greit å plante ut rundt midten av mai. Det er uansett viktigere å se . Jeg dyrker der jeg har plass, jeg tar hva jeg har og lar grønnsakene også pryde. Ennå flottere blir det om salaten såes sammen med reddiker, . Her er hageplanter som kan plantes nå!


Ikke fortvil, putt dem i jorda nå så har du tulipaner i mai ! Noen blomster kan ikke sås direkte ute. Her skal det handle om frø som er merket friland og som derfor kan såes direkte i jorda ute. Merk stedet du har såd så du ikke glemmer hva og hvor. Mange planter har godt av å sås tidlig for at du skal få fullt utbytte av dem.


Disse frøene kan sås fra første uken i februar og utover:. Lurer du på hva markblomstene heter? De kan sås direkte på vokseplassen eller i en potte og kommer.


Vil du tyvstarte litt kan du så noen frø i potter i begynnelsen av mai for så å . Mye av det jeg sår tidligere på våren, kan også sås i juni. Mangler: mai Kjøkkenhagefavorittene: Når må de i jorda? Jeg ville ventet til senest 17.

Artisjokk og aubergine kan også sås tidlig, men de er betydelig . Les på frøpakkene hva som sås når. Bruk såjor vanlig plantejord kan være for næringsrik og svi plantene. Grønnsaker som salat, reddik, kålrot og sukkererter trenger ikke like lang tid på å vokse, og kan sås direkte i kjøkkenhagen. Rotvekster med lang, spiss rot, som . Bønner som modner fort, som Speedy kan sås i flere uker ennå.


Hva med din egen grønne vegg i stuen, på balkongen eller i hagen? Hva egner seg å så direkte utendørs? Flere steder i landet er det varmt nok i jorden til å kunne så utendørs i Mai.


Ta en titt på vår såkalender hvor du kan se når hver eneste art kan sås direkte utendørs og når den da kan høstes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg