torsdag 6. november 2014

Hva er permakultur

Er det en bevegelse, en filosofi, en metode? På norsk kan oversettes til permanent landbruk. Vi trenger å se helhetlig på vår . Begrepet permakultur ble formulert av australieren Bill Mollison, noe. I sone hva man kan se til med noen dagers mellomrom, som storfe.


Bevegelsen jobber for å fremme mer bærekraftige og langsiktige menneskelige bosetninger.

Kan permakultur være en bærekraftig livstil for framtiden? Céline Battédou har opparbeidet en permakulturhage, i Hobøl, de siste årene. Permakultur – Hva er det . Vi henter inspirasjon fra permakultur , der hovedmålet er å skape et stabilt produktivt. Full kontroll over hva vi spiser, at maten ikke inneholder rester etter . Men permakultur strekker seg mye lenger enn til tradisjonelt landbruk for å tilby naturlige og helbredende alternativer for miljøet og samfunnet. Bro-Jørgensen har tatt fenomenet permakultur til Norge.


Ser du hva Linda har laget lysholder av? Dette betyr å lage sammenhengende .

Jeg leser i avisen at Nordpolhavet smelter og at dette skyldes klimaforandringer som utløses fordi vi bruker for mye fossilbasert brensel. Solborg Camphill, Hønefoss. Hva skjer når vi bruker permakulturdesign-ideer sammen . Vi får en innføring i blant annet prinsipper, etikk og historie, samt noen ekspempler på design innen permakultur. Tur til Bolkesjø – Follsjø. Mange har også møtt Trøndelags egne permakultur -trollmann, Stephen Barstow.


Han er som vi vet stor tilhenger av flerårige spiselige vekster. Would you like some tools that you can use to . KV: – Hva mener du med dårlig tid? Ok, la gå, la oss bli ferdige med det. Oppdag og lær det nødvendige grunnleggende om arktisk permakultur og arktisk jordbruk for deg selv. Meld deg på nyhetsbrevet hvis du vil vite hva som rører seg innenfor planter, permakultur og vårt virke.


Det kommer ut 2-ganger i året. Introduksjon til kurset, hva permakultur er, opphav, ide, filosofi og etikk. Naturlige systemer og helhetstenkning. Mønstre i naturen og i permakultur-designet. Mulighetenes seminar Søndag 26.


Sted Tingvoll Fjordhotell.

Chileneren Francisco Lillo har vært med å bygge opp flere . Du oppfordres til å tenke før du gjør noe, og så observere hva slags virkning handlingen . Velkommen til Nord-Toner gård i Nord-Odal, sør i Hedmark Lørdag 27. Hvordan annlegge en urtehage Teori, og praksis i urtehagen. Vi tar en tur i hagen og viser hva vi har gjort, hvorfor vi har gjort det og hvordan. Vi deler også andre muligheter og idéer vi . Ideen med besøkssentrene er å vise i praksis hva bærekraftig liv kan bety.


Målet er at flere skal få lære om permakultur og få oppleve gode . Nesodden har et bredt spekter av hageentusiaster. Uansett hva din interesse, enten det er permakultur , frø innsamling, plante markeder eller hagebruk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg